Petitchef

Rulou de porc cu cartofi frantuzesti

Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro

Am folosit: o bucata de muschi de porcafumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat), cateva felii de cascaval, putin unt, 6 cartofi de marime medie, 4 oua, 150 g smantana, cascaval ras, sare, piper,salata de sezon.

Mai intai am pus la fiert cartofii in coaja si dupa 20 de minute de fierbere am adaugat si ouale in apa.
Intre timp am pregatit muschiul, taindu-l pe lungime in asa fel incat sa obtin o bucata dreptunghiulara pe care am pus cateva feliute de cascaval si apoi am rulat muschiul si l-am legat cu sfoara.
Fiin deja sarat, nu am mai adaugat niciun fel de condiment. Am pus intr-o tava de cozonac cu putina apa (o jumatate de pahar), am uns ruloul cu unt deasupra si am acoperit tava cu folie. Am lasat la foc potrivit spre iute (200 grade C) aproximativ 90 de minute.
Apoi am scos tava si am lasat sa se racoreasca.

Pentru cartofii frantuzesti am procedat asa: dupa ce au fiert 30 de minute, am scos ouale fierte pe un fund din lemn, apoi am scurs imediat apa din ceaun si am lasat cartofii sa se racoreasca putin. I-am curatat de coaja si i-am taiat feliute, ouale le-am curatat si de asemenea le-am taiat feliute, apoi am pus intr-o tava de aragaz un sos facut din smantana amestecata cu 3-4 linguri de apa, pana cand a devenit subtire, apoi am pus in tava un strat de cartofi si un strat de oua fierte, presarand cascaval taiat fideluta pe deasupra. Trebuia sa fie cascaval ras, dar am avut un sortiment foarte moale si am preferat sa-l tai subtire cu cutitul. Am dat sare, delikat si piper, am mai pus un pic de smantana deasupra si am pus tava in cuptor pentru 15 minute.
Cand am scos din cuptor, cartofii erau usor rumeniti.
Am taiat cate doua rulouri de porc pentru fiecare portie si am pus alaturi cartofii frantuzesti. Se serveste cu salata de sezon.
Pofta buna! :)










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulou cu oreo
Rulou cu oreo
10 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulouri de vinete la air fryer
Rulouri de vinete la air fryer
2 porții
18 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri aperitiv cu tortilla, ton și cremă de brânză
Rulouri aperitiv cu tortilla, ton și cremă de brânză
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează