Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro
Am folosit: o bucata de
muschi de porcafumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat),
cateva felii de cascaval, putin
unt,
6 cartofi de marime medie,
4 oua,
150 g smantana, cascaval ras, sare, piper,salata de sezon.
Mai intai am pus la fiert cartofii in coaja si dupa 20 de minute de fierbere am adaugat si ouale in apa.
Intre timp am pregatit muschiul, taindu-l pe lungime in asa fel incat sa obtin o bucata dreptunghiulara pe care am pus cateva feliute de cascaval si apoi am rulat muschiul si l-am legat cu sfoara.
Fiin deja sarat, nu am mai adaugat niciun fel de condiment. Am pus intr-o tava de cozonac cu putina apa (o jumatate de pahar), am uns ruloul cu unt deasupra si am acoperit tava cu folie. Am lasat la foc potrivit spre iute (200 grade C) aproximativ 90 de minute.
Apoi am scos tava si am lasat sa se racoreasca.
Pentru cartofii frantuzesti am procedat asa: dupa ce au fiert 30 de minute, am scos ouale fierte pe un fund din lemn, apoi am scurs imediat apa din ceaun si am lasat cartofii sa se racoreasca putin. I-am curatat de coaja si i-am taiat feliute, ouale le-am curatat si de asemenea le-am taiat feliute, apoi am pus intr-o tava de aragaz un sos facut din smantana amestecata cu 3-4 linguri de apa, pana cand a devenit subtire, apoi am pus in tava un strat de cartofi si un strat de oua fierte, presarand cascaval taiat fideluta pe deasupra. Trebuia sa fie cascaval ras, dar am avut un sortiment foarte moale si am preferat sa-l tai subtire cu cutitul. Am dat sare, delikat si piper, am mai pus un pic de smantana deasupra si am pus tava in cuptor pentru 15 minute.
Cand am scos din cuptor, cartofii erau usor rumeniti.
Am taiat cate doua rulouri de porc pentru fiecare portie si am pus alaturi cartofii frantuzesti. Se serveste cu salata de sezon.
Pofta buna! :)