Dupa cum stiti Italia e patria pastelor ,italienii sant atat de inventivi caci pot combina pastele aproape in toate felurile numai dulci nu le fac!Deci ati inteles bine titlul PASTE(in cazul meu mezze penne) CU FASOLE!!! Cum nu le-am vazut postate (eu
Ingrediente 2 c?ni de piure de dovleac 5 c?ni de suc de mere sau cidru de mere O fiol? de esen?? de vanilie Un v â rf de cu?it de amestec de scor?i?oar?, cui ? oar? ?i nuc ? oar? Instruc?iuni
N-am mai postat o reteta de cateva luni bune, stiu! Dar acum am lasat-o mai moale cu torturile (meaning - nu mai fac deloc pana prin aprilie) si am timp sa gatesc mai mult si implicit sa fac si poze. Mai e o luna pana apare bebe si am zis sa profit un pic
Pentru copii sunt delicii atractive care reprezinta un motiv extraordinar de bucurie. LEBEDE CU CREMA DE BRANZA (pt cca 40 bucati) Pt aluatul oparit (o cescuta de ulei, doua de apa, doua de faina, sare si 4-5 oua in functie de marime). Acestea se toarn
De Dragobete am pregatit o delicioasa placinta ! Ingrediente: pentru umplutura: piept de pui-1 buc mazare verde congelata-200 g telina ?150 g morcov-200 g unt-100 g ceapa-o buc faina-2 linguri seminte de in supa de pui smantana dulce-100 ml pen
Asa cum astazi este ziua mea, m-am gandit sa fac ceva bun. Plus ca in seara asta voi avea si musafiri. Am ajuns la concluzia ca vreau sa fac ceva repede dar care sa fie tortusi de efect. Sa fie racoritor dar nu inghetata. Asa, am ajuns la aceasta praj
... o mânc?ric? deosebit?, care se face destul de u?or, dar pentru care e nevoie de ceva timp ?i r?bdare... Îns? î?i merit? cu prisosin?? tot timpul pe care îl petrecem preg?tind-o, o s? v? convinge?i de acest lucru dac? o ve?i încerca! A?adar, avem ne
Stiu, veti zice:supa de marar? Asa am zis si eu, dar mi-a placut atat de mult ca o fac destul de des. Ingrediente: jumatate de legatura de marar, carnat afumat, ceapa(am folosit ceapa verde-2 fire), o cutie mica de iaurt, boia dulce, sare, piper, 2 ou
Va ziceam zilele trecute ca am cumparat de la Obor niste ardei . Ei bine, s-au dovedit periculos de iuti, ustura numai si cand ma uit la ei. De mancat ca atare nici nu putea fi vorba asa ca i-am copt si i-am facut un sos, pasta, pe care, in prima tura am
?tiu, aduce a Irish Stew , aveam chef de a?a ceva, numai c? folosii ce ingrediente avui prin b?t?tur?, pe lâng? cele de baz?.
Am adunat a?a: carne de oaie (b?i, da oaie, oaie, a?a, de vârst? senectu?ii ?i foarte proasp?t?, ghinion teribil),
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Intotdeauna mi-au placut produsele afumate...au un gust aparte,...iar noi romanii stim sa mancam !
Aceasta reteta este exact pe gustul meu :
Preluare Afumaturi.ro
E martie, primavara bate la usa si iarna friguroasa se indeparteaza od
o supa crema deosebita la gust datorita multitudinii de ingrediente si condimente, satioasa si sanatoasa se poate mixa mai mult ca sa devina crema,eu am lasat totusi sa aibe aspect de ciorba-tocana,atentie e iute si contine vin rosu,deci exclus ptr copii
Se aleg frunzele de dimensiuni potrivite ,in special dinacelea tinere, se spala si se zvanta .Se grupeaza in 10-15 frunze se sareaza ( sare mare) dupa fiecare si se strange sul ,se asaza in borcan si se continua pana ce acesta este plin ( indesat bine
Pentru ca in curand vine iarna si din piata incep sa dispara verziturile (care-mi plac atat de mult) m-am gandit sa fac cateva provizii pentru ciorbite. Frunzele si tulpinitele de telina sunt foarte aromate si dau o aroma aparte mancarurilor. Am cumparat
Frozen yougurt, in traducere libera iaurt inghetat, a fost inventat de americani(cine altcineva?) in incercarea de a gasi o varianta mai saraca in calorii a inghetatei. Desi este destul de popular in Statele Unite la noi in tara nu a ajuns inca sau cel pu
Aceast? re?et? a pornit de la faimoasa "halava" de morcovi, originar? din buc?t?ria indian?, dar a suferit ni?te shimb?ri personale. Acum câteva zile am mâncat halava de morcovi la Radha Cuisine , noul restaurant vegetarian-indian deschis în Timi?oara
A? putea foarte u?or începe acest post cu "nu ?tiu al?ii cum sunt, dar eu când m? gândesc..." ?i apoi s? continui cu povestea copil?riei în care mama f?cea cea mai bun? mânc?ric? de cartofi, iar eu, copil ingrat ?i nerecunosc?tor nu o apreciam deloc. Dar
mal
V-am aratat de dimineata cum se fac rulourile de salata creata cu crema de branza si telina si va promiteam sa va arat si langa ce le-am servit.
Ei bine, iata marele secret : "cartofi albi " ( asa le spunea mama )
Cred ca e unul dintre
Ei da a venit toamna si parca imi este dor de mirosul de scortisoara si dovleac din bucatarie, si imi este tare, tare dor de Africa de Sud... asa ca uite am gasit o leguma delicioasa si parfumata originara din aceasta minunata tara, pentru cine nu a fost
mal
Vinetele spalate, le-am taiat rondele, le-am sarat si le-am lasat sa se scurga intr-o strecuratoare. Le-am dat prin faina, ou si pesmet si le-am prajit in baie de ulei.
Pentru crema de branza am folosit branza feta si branza topita cu smantana la tu
Ingrediente: 450 gr banane coapte bine, cele care au pete negre *70 gr piure de mere+50 ml ulei de masline suave 280 gr zahar brun 1 ou 115 ml lapte de soia 2 1/2 cana faina 60 gr nuci tocate 1/3 lingurita sare