Va ziceam zilele trecute ca am cumparat de la Obor niste ardei. Ei bine, s-au dovedit periculos de iuti, ustura numai si cand ma uit la ei. De mancat ca atare nici nu putea fi vorba asa ca i-am copt si i-am facut un sos, pasta, pe care, in prima tura am folosit-o la fasole. Batuta si ciorba.
In timp ce fierbeam si schimbam apele la fasole, s-au copt ardeii(am avut si cativa kapia pe langa). Si pentru ca erau atelierele harniciei, tot in timpul asta se frigeau si pestii.
Cum ce peste? Asta:
Ce mamaliga, ce mujdei, ca l-am mancat ca pe seminte.
Continuam cu sosul, adica pasul urmator a fost curatarea ardeilor. Partial, cu pauza de sandwich cu diverse si ardei copt.
Capiatii mi i-a curatat o prietena, la aia iuti nu s-a bagat iar eu, dupa o tentativa nereusita de a-i despielita cu mainile curate, am trecut la manusi, greu dar am reusit. Pana si tocatorul plangea de usturime.
Asa ca pasta iute, ca sa rezum, se face asa: se coc ardeii, se curata si se taie bucati mai mari, se pun la calit in ulei cu sare si putin zahar si se lasa pana scade toata zeama.
O parte am folosit la fasolea batuta. Atat in compozitie (in care am mai pus sare, ulei si usturoi) cat si in ceapa de deasupra pe care am scazut-o in vin mai intai, apoi i-am adaugat pasta de ardei copt si suc de rosii.
Buna cu ceapa scazuta in vin. Si iuteeee.
Iar felul doi, solo cimpoi, a fost o ciorba de fasole cu coaste afumate, simpla, clasica, fasolea fiarta, schimbata de ape, carnea fiarta si ea, adaugat legumele si la final pasta de ardei si suc de rosii.
Si gata.
hard roc aleluia