De Dragobete am pregatit o delicioasa placinta !
Ingrediente:pentru umplutura:
piept de pui-1 buc
mazare verde congelata-200 g
telina ?150 g
morcov-200 g
unt-100 g
ceapa-o buc
faina-2 linguri
seminte de in
supa de pui
smantana dulce-100 ml
pentru aluat:
lapte (caldut)-170 ml
ulei de floarea soarelui-40 ml
ou-1 buc
sare-1/2 lingurita
zahar-1/2 lingura
faina ?300 g
drojdie uscata-3,5 g(1/2 pliculet)
pentru uns deasupra:galbenus + putin lapte
Din aceste ingrediente(pentru aluat) se framanta un aluat,se acopera cu un servet si se lasa la dospit o ora.
Pieptul de pui taiat cubulete,morcovii felii,telina cubulete si mazarea se pun intr-un vas,se acopera cu apa si si se fierb 15-20 min.Se scurg ,pastrandu-se zeama (supa)
Ceapa se caleste in unt pana devine translucida,se adauga doua linguri de faina,se amesteca,se adauga supa ,se amesteca continuu,se fierbe 4-5 min pana se ingroasa .Se ia de pe foc,se adauga sare,piper,seminte de in,smantana dulce,se amesteca bine.
Legumele si puiul se de adauga peste compozitia cu smantana,se amesteca:
Se intinde un disc din aluat,se pune in tava (super tava de la Laura-merci!),se pune umplutura,deasupra cel de-al doilea disc.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putin lapte.Se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade,timp de 20-25 min.
Pofta buna!