N-am mai postat o reteta de cateva luni bune, stiu! Dar acum am lasat-o mai moale cu torturile (meaning - nu mai fac deloc pana prin aprilie) si am timp sa gatesc mai mult si implicit sa fac si poze. Mai e o luna pana apare bebe si am zis sa profit un pic de timpul asta, ca dupa aceea sigur o sa am alta ocupatie :)
Mie imi plac salatele foarte, foarte mult! Oricum, in orice combinatie posibila! Asa ca acum ceva vreme mi-am cumparat colectia asta cu retete de salate. Sigur ati vazut si voi cutiutele astea prin librarii. Mai sunt si cu retete de paste, preparate la wok, preparate din peste si mai cateva, nu mai stiu acum exact. Sunt 50 de cartonase individuale cu retete, foarte practice,dupa parerea mea.
Salata asta am mai facut-o o data cu cateva luni in urma si mi-a placut enorm de mult, chiar daca atunci nu am curatat cum trebuie andivele si au fost amare. Adica nu stiu daca asta sa fi fost motivul, cert e ca de data asta andivele au fost doar usor amarui, abia seseizabil.
Oricum, mie mi-a placut salata si data trecuta, cand se simtea bine de tot gustul amarui al andivei.
Daca va plac andivele, incercati-o, e foarte buna! In poza de mai jos, aveti ingredientele. Eu am facut urmatoarele modificari : in loc de 2 inimi de salata romana am pus mijlocul unei salate normale. Deci nu era doar inima, erau si cateva frunze, mai mici ce-i drept. In loc de sirop de sfecla de zahar am pus miere si in loc de ulei de nuci am pus ulei de susan.
Andivele le taiati in jumatate, pe lung si scobiti miezul (cotorul). Curatati portocalele si ceapa.
Taiati bucatele cat de mari doriti legumele si portocalele, maruntiti nucile, dar nu foarte tare si amestecati. Intr-un castronel, puneti toate ingredientele necesare pt dressing, omogenizati si apoi turnati peste legume (si fructe :) ).Amestecati cu grija si lasati vreo 10 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
Si gata, ati obtinut o cina usoara si delicioasa :).
Urmeaza o serie de salate, deci stay tuned! ;)