... o mânc?ric? deosebit?, care se face destul de u?or, dar pentru care e nevoie de ceva timp ?i r?bdare... Îns? î?i merit? cu prisosin?? tot timpul pe care îl petrecem preg?tind-o, o s? v? convinge?i de acest lucru dac? o ve?i încerca!
A?adar, avem nevoie de:
un piept de pui (aprox. 400 gr.)o ceap?;60 - 80 ml. ulei;500 - 600 gr. morcovi;25 gr. f?in? (o lingur? cu vârf);sare;frunze de p?trunjel;100 ml. smântân?;suc sau past? de ro?ii (dup? gust).
Ceapa t?iat? m?runt se înfierbânt? un minut în ulei,
... apoi se adaug? carnea t?iat? buc??ele.
Se amestec?, apoi se adaug? o jum?tate de linguri?? de sare ?i 2 - 3 linguri de ap?. Se fierbe acoperit? la foc mic, ad?ugând c?te pu?in? ap? pân? când se înmoaie bine (se adaug? pu?in? ap?, pentru c? dac? am pune ap? cât s? cuprind? carnea, aceasta ar c?p?ta gust de fiert, ceea ce nu ne dorim la aceast? mânc?ric?!).
Morcovii cur??a?i se taie în be?i?oare lungi de 4 - 5 cm. ?i groase de aprox. o jum?tate de cm.
Morcovii se c?lesc separat cu 3 linguri de ulei, la foc mic, ad?ugând câte 1 - 2 linguri de ap? pân? când se înmoaie bine.
Când carnea este fiart?, se adaug? morcovii astfel c?li?i.
F?ina se freac? cu ap? rece, apoi se toarn? în crati?? ?i se completeaz? cu ap? cât s? cuprind? morcovii ?i carnea. Se adaug? suc sau past? de ro?ii (eu am pus o linguri?? de past? de ro?ii) ?i se las? s? mai fiarb? câteva clocote.
Mâncarea se s?reaz? dup? gust ?i - facultativ - se adaug? pu?in zah?r (eu nu am pus).
Smântâna se freac? cu o lingur? de ap? rece ?i cu frunze de p?trunjel t?iate m?runt ?i se amestec? cu mâncarea dup? ce aceasta a fost luat? de pe foc.
Nou? ne-a pl?cut tare mult! O voi mai face ?i în diverse alte combina?ii - cu alte legume, cu alt sos, cu alt tip de c?rni??...
Poft? bun?! :)