Frozen yogurt
Frozen yougurt, in traducere libera iaurt inghetat, a fost inventat de americani(cine altcineva?) in incercarea de a gasi o varianta mai saraca in calorii a inghetatei. Desi este destul de popular in Statele Unite la noi in tara nu a ajuns inca sau cel putin nu l-am gasit eu.
Am mancat frozen yogurt anul trecut prin noiembrie la un restaurant foarte dragut din Veliko Tarnovo al carui nume nu mi-l mai amintesc. Mi-a placut asa de mult incat l-am tot reprodus si acasa in diferite combinatii.
Cel mai mult mi-a placut varianta asta, cu iaurt gras de oaie si bivolita inghetat in aparatul de inghetata peste care am adaugat 2 linguri de miere si o mana de nuci. Daca nu aveti masina de inghetata il puteti pune la congelator, amestecand din cand in cand in el ca sa nu faca prea multe ace de gheata.
Puteti folosi diferite sortimente de iaurt sau puteti adauga fructe sau alt fel de nuci, adaptand in permanenta la preferintele voastre.
Pofta buna si un wekend placut!
Rețete inrudite
Ultimele articole
Rețete