Am descoperit in sfarsit ciocolata perfecta, pe gustul meu: nici prea amaruie, nici prea dulce, dar cremoasa, aromata si fina, asa cum ar trebui sa fie o ciocolata perfecta. Secretul acestei ciocolate minunate consta intr-un ingredient absolut necesar: nuca de cocos proaspata. Acea nuca de cocos maro, pe care o tot vedeti in supermarket si de care va temeti din cauza cojii ei tari si greu de crapat. Insa merita tot efortul caci minunea obtinuta va va incanta simturile.
Ingredientul secret din aceasta reteta este asadar crema din nuca de cocos proaspata sau frisca de cocos sau smantana de cocos. Se pare ca este destul de cunoscuta printre cei care consuma hrana cruda. Ea se prepara super simplu: din pulpa nucii de cocos, trecuta prin slow juicer.Sincer nu stiu daca se poate obtine si printr-un storcator normal de fructe si legume deoarece slow juicer-ul preseaza incet, la rece, neincalzind pulpa, obtinand astfel toata crema si tot untul din pulpa. Aiciaveti o poza care arata cat de bine separa un astfel de aparat pulpa de crema propriu-zisa. Eu nu am apucat sa fac poze, era tarziu si nu aveam lumina naturala buna pt fotografii.
Insa m-am gandit ca ar putea exista doua modalitati pentru a inlocui aceasta smantana de cocos:
Acestea fiind zise, ne putem sufleca manecile si sa ne apucam de treaba :)
Ciocolata ultrafina de cocos
* fulgii ramasi in urma stoarcerii pulpei nu se arunca. Acestia se pot adauga in compozitie sau se pot deshidrata, rezultand niste fulgi deliciosi si mult mai gustosi decat cei din comert.
** Puteti oferi ciocolata ca si cadou, impachetand-o in hartie cerata si decorand-o cu fundite sau cu accesorii dupa plac. Va garantez ca va fi f apreciata!
*** Gustul acestei ciocolate aminteste mult de Africana cu cocos sau de Bounty. :)
Spor si pofta s-aveti!
Comentarii:
Super