Petitchef

Ciocolata de casa_petitchef

Ciocolata de casa a fost unul dintre dulciurile preferate ale copilariei mele. Mama mi-o facea destul de des, uneori simpla, alteori cu nuci sau alune. Haideti sa retraim impreuna cateva amintiri dulci :)

Desert
20 porții
30 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

20

Materiale

  • tava cu dimensiunile 30x22x5 (L x l x h)

Preparare

  • Intr-un vas de teflon am pus zaharul si apa la topit. Se amesteca din cand in cand pana se topeste si se lasa la foc mic sa fiarba vreo cateva minute. Etapa este foarte importanta intrucat zaharul trebuie sa fie bine topit si neaparat sa fiarba vreo 5 minute.
  • Se stinge focul si se lasa un minut sa se mai racesca (1 minut atat), apoi se adauga untul taiat cubulete.
  • Se amesteca pana se topeste bine untul apoi se adauga cacaoa si se amesteca bine.
  • Se adauga esenta de rom si se amesteca.
  • Apoi se incorporeaza laptele praf treptat - cam in 3-4 etape - si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase.
  • Acum se adauga nucile sau alunele taiate si se amesteca bine. Eu am folosit 20 nuci intregi pe care le-am spart si le-am uscat un pic intr-o tigaie ceramica, pe foc, 3-4 minute.
  • Intr-o tava cu dimensiunile 30x22x5 am pus hartie de copt. Am varsat ciocolata in tava si am intins-o bine, dandu-I o forma omogena. In aceasta etapa e necesar sa folositi mainile, deci spalati-va bine pe maini si ungeti-va cu ulei de floarea soarelui. Cu mainile unse intindeti bine compozitia in tava.
  • Eu am pus deasupra o alta hartie de copt si am intins iar bine astfel incat suprafata sa fie plana.
  • Am dat tava la rece (nu neaparat in frigider) si in 2 ore se putea consuma. Eu am facut-o in decembrie si la mine in balcon erau 5 grade.
  • Etapa 10 - Ciocolata de casa_petitchef
    Dupa 2-3 ore se consuma cu pofta :) in prealabil se taie cubulete.


Poze

Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef - poza 2
Ciocolata de casa_petitchef - poza 3
Ciocolata de casa_petitchef - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

08/12/2017

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa vegana
Ciocolata de casa vegana
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează