În această perioadă a anului nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Că să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă, care este pe placul tuturor.
- Se pun într-o crăticioară apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop; - Că să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul; - Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia; - Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine; - După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă; - Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine; - Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore;
Comentarii:
Excelenta reteta!!!!!Multumesc!!!!!!
O s-o încerc
Gustos,apetisant!!