Se topeste untul si se amesteca impreuna cu mierea si zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Separat se amesteca restul ingredientelor : faina,cacao,bicarbonatul,mirodeniile. Se combina cele doua amestecuri si se adauga oul. Se framanta aluatul de turta dulce.Daca e prea moale se mai adauga faina. Se acopera cu folie si se lasa la rece 12 ore.
Apoi,tapetam tavile cu hartie de copt si incingem cuptorul la 200 grade Celsius. Pe planseta infainata,intindem aluatul in foaie groasa de 1 cm si taiem cu formele,date prin faina.
Se aseaza in tavi si se coc 10-15 minute pana se rumenesc.La distanta de 1-2 cm.Nu cresc prea mult. Atentie ca se ard repede. Pentru glazura,amesteca albusul cu zaharul pudra,pana obtinem o pasta fina.
Se pot pune si cateva picaturi de lamaie.Ajuta la dizolvarea zaharului. Punem pasta in posh si ornam dupa imaginatie. Turta mea e ornata cu ajutorul unei scobitori si a unei pensule.
Am pregatit si eu aceasta reteta si a iesit super nu am incercat glazura caci nu am avut timp dar turta a iesit foarte buna si cu fiecare zi care trece este si mai buna
Este o reteta foarte bune cu ingrediente pe care oricine le are in casa si se prepara foarte usor ,iar la sfarsit nu o sa va para rau de ingredientele folosite pentru ca va avea un gust foarte bun. POFTA BUNA !!!!!!
Comentarii (64):
Buna
Am pregatit si eu aceasta reteta si a iesit super
nu am incercat glazura caci nu am avut timp dar turta a iesit foarte buna si cu fiecare zi care trece este si mai buna
Am o intrebare: Dece trebuie sa lasam 12 ore la frigider...asa mult? astept raspuns
Am facut turta dulce dupa aceasta reteta si sunt delicioase !
Super
Super buna
Este o reteta foarte bune cu ingrediente pe care oricine le are in casa si se prepara foarte usor ,iar la sfarsit nu o sa va para rau de ingredientele folosite pentru ca va avea un gust foarte bun.
POFTA BUNA !!!!!!
Mai tr adaugat faina .....e sigur..o reteta pe care nu o recomand...
Foarte inspirat
E SUPERBA AM SI INCERCAT-O, E DELICIOASA