Turta dulce

Desert
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Ingrediente aluat:

Ingrediente glazura:

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Intr-un vas mai mare se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. Cand zaharul s-a topit se adauga cafeaua (grija mare sa nu va ardeti! Folositi manusa de bucatarie sa va protejati mana de aburi!). Se tine pe foc si se amesteca mereu pana cand se topeste complet zaharul ars.
  • Intr-un bol turnam zeama de cafea racita, adaugam restul de 150g zahar si restul de ingrediente (bicarbonatul de sodiu se stinge cu cateva picaturi de otet). Se amesteca bine, se framanta cu mana si se mai adauga faina daca este nevoie astfel incat sa rezulte un aluat normal.
  • Se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie in formele dorite.Se coc timp de 25 minute la foc potrivit.Intre timp se bate spuma un albus de ou la care se adauga zaharul pudra si o lingurita de scortisoara. Turtele, racite un pic, se dau prin aceasta glazura, apoi se lasa de pe o zi pe alta ca sa se usuce.

Punctează această reţetă

Mrs.Green FootMrs.Green Foot

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

Veronica

Am pus cafeaua călduță și aluatul s-a transformat intr-o pasta cleioasa cu care eu si băiețelul meu ne-am distrat teribil.Am mai adăugat faina și am îndesat pasta în forme de silicon.Învățăm din greșeli.Ne place sa gatim

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Nu am incercat dar promit sa incerc

abuz

anonymous

Voi incer ca si eu

abuz

anonymous

Buuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Super:X:X:

abuz

anonymous

Am ales-o !!!! astept sa vad ce iese !!!!!

abuz

anonymous

Am sa o incerc

abuz

anonymous

Delicioase

abuz

anonymous

E super tare reteta

abuz
  • pagina 1 / 2