Intr-un vas mai mare se pune la topit jumatate din cantitatea de zahar. Cand zaharul s-a topit se adauga cafeaua (grija mare sa nu va ardeti! Folositi manusa de bucatarie sa va protejati mana de aburi!). Se tine pe foc si se amesteca mereu pana cand se topeste complet zaharul ars.
Intr-un bol turnam zeama de cafea racita, adaugam restul de 150g zahar si restul de ingrediente (bicarbonatul de sodiu se stinge cu cateva picaturi de otet). Se amesteca bine, se framanta cu mana si se mai adauga faina daca este nevoie astfel incat sa rezulte un aluat normal.
Se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie in formele dorite.Se coc timp de 25 minute la foc potrivit.Intre timp se bate spuma un albus de ou la care se adauga zaharul pudra si o lingurita de scortisoara. Turtele, racite un pic, se dau prin aceasta glazura, apoi se lasa de pe o zi pe alta ca sa se usuce.
Am pus cafeaua călduță și aluatul s-a transformat intr-o pasta cleioasa cu care eu si băiețelul meu ne-am distrat teribil.Am mai adăugat faina și am îndesat pasta în forme de silicon.Învățăm din greșeli.Ne place sa gatim
Comentarii (14):
Am pus cafeaua călduță și aluatul s-a transformat intr-o pasta cleioasa cu care eu si băiețelul meu ne-am distrat teribil.Am mai adăugat faina și am îndesat pasta în forme de silicon.Învățăm din greșeli.Ne place sa gatim
Excelent
Nu am incercat dar promit sa incerc
Voi incer ca si eu
Buuuuuuuuuuuuun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super:X:X:
Am ales-o !!!! astept sa vad ce iese !!!!!
Am sa o incerc
Delicioase
E super tare reteta