Petitchef

Bile de morcovi

Bile de morcovi Aceast? re?et? a pornit de la faimoasa "halava" de morcovi, originar? din buc?t?ria indian?, dar a suferit ni?te shimb?ri personale. Acum câteva zile am mâncat halava de morcovi la Radha Cuisine, noul restaurant vegetarian-indian deschis în Timi?oara (care i?i va deschide oficial por?ile la începutul anului viitor, chiar în luna ianuarie :o) ), ?i am sim?it instantaneu dorin?a de a o încerca ?i eu, dar sub forme de bilu?e. Re?eta original? poate s? con?in? diferite condimente ?i ingrediente al?turi de morcovi, dar eu am ales stafidele, ghimbirul ?i scor?i?oara. O idee foarte buna sunt ?i nucile pr?jite, dar mi-a fost cam frica s? nu se lege compozi?ia, în cazul bilelor. Dar daca opta?i s? face?i doar o budinc? de morcovi, atunci nucile pr?jite sunt op?iunea cea mai bun? :o)
Dar s? trecem la re?et?.

Timp de preparare: 1 or?.

Ingrediente pentru aproximativ 20 de bile:
500g morcovi da?i pe r?z?toare sau m?run?i?i în robotul de buc?t?rie3/4 can? zah?r brun1 1/2 linguri ghimbir proasp?t, ras1 linguri?? scor?i?oar?1 1/2 - 2 c?ni lapte de migdale1/2 can? stafide1/2 can? nuci pr?jite ?i mun?ite (op?ional)2 linguri semin?e de in m?cinate (pentru bile)3 linguri ulei de cocos100g cocos
Se c?lesc cateva minute morcovii în ulei de cocos. Se adaug? morcovii, laptele de migdale, zah?rul, ghimbirul, scor?i?oara, stafidele, nucile ?i/sau semin?ele de in. Se pune un capac peste oal? ?i se las? la fiert 30 de minute. Se verific? din cand în cand, amestecand, ?i adaugând eventual pu?in? ap? sau lapte de migdale. Compozi?ia este gata dac? devine o past? cât de cât omogen? ?i lipicioas?.

Se las? la racit ?i se formeaz? bile care se dau prin fulgi de cocos, sau se mananc? sub forma de budinc?.









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Ghivece cu morcovi
Ghivece cu morcovi
20 porții
1 h 57 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează