Gătiți orezul în apă cu sare. Respectați timpul conform celor scrise pe ambalaj și apoi scurgeți orezul. Lăsați la răcit (detalii în secțiunea noastră „sfaturi” de mai jos).
Pregătiți celelalte ingrediente: * spălați menta și uscați-o cu un prosop de hârtie, apoi tocați-o mărunt. * Curățați morcovul și tăiați-l cubulețe mici. * Spălați roșiile cherry și tăiați-le în jumătăți. * Tăiați brânza feta în cuburi.
Când orezul s-a răcit îl punem într-un bol și adăugam celelalte ingrediente: feta, roșiile, morcovul, porumbul, mazărea. Amestecăm bine.
Adăugați menta tocată, uleiul de măsline și amestecați din nou. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar. Poftă bună!
Cum să gătești orez pentru o salată? Îl poți găti în funcție de timpul indicat pe ambalaj sau poți elimina 1 până la 2 minute din acest timp final. Odată ce ați adăugat orezul în salată, acesta se va termina de gătit în timpul de odihnă de cel puțin o noapte.
Cum să răcești orezul pentru o salată? Întindeți orezul pe o tavă de copt sau pe o placă și lăsați-l să se răcească. În caz contrar, puneți orezul într-un bol și umpleți un recipient mai mare cu apă rece. Așezați vasul cu orez peste recipientul plin cu apă și lăsați să se răcească.
Ce orez să folosești într-o salată de orez? Ideal este orezul cu bob lung. Păstrează o notă crocantă chiar și după o gătire optimă. În caz contrar, puteți folosi și orez alb. În cele din urmă, nu ezita să te uiți pe ambalajul acestuia. Pe unele dintre ele scrie „orez pentru salată”.
Ce pot folosi în loc de brânză feta? Puteți adăuga mozzarella, emmental sau brânză Comté tăiată cubulețe.
Pot pune maioneză în salata mea de orez? Unora dintre voi le place să pună maioneză în salata de orez pentru a-i da mai multă aromă. Dacă este cu adevărat important pentru tine, poți, dar aici nu recomandăm.
Cât timp îmi pot păstra salata vegetariană de orez? Puneți-o într-o cutie etanșă sau borcan bine închis și o puteți păstra la frigider timp de 3 zile. Pentru o mai bună conservare, nu vă sfătuim să puneți maioneză.