Salată vegetariană la borcan

votează acum
Felul principal
Foarte ușor
40 min

Căutăm mereu rețete noi de mâncăruri pe care să le luăm cu ușurință la serviciu. Iată una: borcanul cu salată! Principiul este simplu: pune ingredientele la alegere într-un borcan de sticla cu sos de salata și presto și gata ;-) Astăzi iți propunem o rețetă vegetariană bogată în proteine ​​vegetale garnisita cu un sos cu unt de arahide. Un adevărat răsfăț! Detaliile rețetei noastre mai jos.

Ingrediente

1

Materiale

  • borcan de 1 litru

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare20 min
Gătire10 min
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 1Gatiți quinoa:
    Se pune la fiert apa rece într-un vas acoperit. Spălați quinoa în apă limpede, apoi fierbeți-o în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, vas acoperit.
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 2Luați vasul cu quinoa de pe foc și lăsați să stea, acoperit, timp de 20 de minute. Luați capacul și lăsați să se răcească.
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 3Pregătiți ingredientele:
    Spălați salata verde și varza, tăiați varza mărunt și folosiți un curățător pentru a face fâșii de morcov.
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 4Faceți sosul:
    Puneți pe fundul borcanului, untul de arahide, uleiul de susan, mierea, sare și piper. Amestecați bine.
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 5Adăugați năutul deasupra, apoi quinoa răcită. Adaugați apoi morcovul, varza, apoi salata verde. La sfârșit, adăugați alunele.
  • Salată vegetariană la borcan - Preparare etapa 6Gata, salata ta este gata de dus la serviciu sau la picnic! Doar serviți și amestecați înainte de a gusta :-)

Punctează această reţetă

Observații

Cum să înlocuiți ingredientele?

Puteți înlocui o legumă cu alta, puneți legumele fierte la răcit, adăugați brânză feta... Puteți pune salata obișnuită într-un vas, pentru asta va trebui întotdeauna să începeți cu sosul, să adăugați leguminoase care nu se vor schimba în sos: de exemplu naut, linte... și apoi adaugați un aliment bogat în amidon (quinoa, orez, paste) și la final adaugăm legumele, incheind cu salata!

Nu sunt vegetarian, pot adăuga creveți sau pui gătit?

Da, se pot adauga creveți, pui fiert, ton mărunțit... Toate combințiile sunt posibile!

Nu îmi place quinoa, cu ce o pot înlocui?

Puteți inlocui quinoa cu orez sau paste, sau chiar griș :-) Quinoa poate avea un gust destul de pronuntat care deranjeaza pe mai multi atunci când nu este suficient de „spălată”: pentru a reduce acest gust, treceți quinoa de cateva ori sub apa limpede. Veți observa diferența!

Sunt alergic la alune, cu ce le pot înlocui?

Puteți înlocui untul de arahide cu o lingură de sos de soia de exemplu, nu ezitați să adăugați lămâie și ghimbir :-)

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: