Mergem in Italia pentru o salata florentina cu arome insorite. Gustati aceasta salata „Panzanella” cunoscuta si sub numele de „Panmolle”.
Este o salata simpla, compusa in principal din paine si roșii, ceapa rosie si bineinteles: parmezan!
V-am facut pofta?
* Puteti adapta cantitatile in functie de gusturile dvs. :-)
* Noi am folosit paine de secara feliată pe care am taiat-o in cuburi, pentru ca este o paine destul de compacta si usor de taiat. Puteti utiliza si alte tipuri de paine.
* Puteti sa prajiti painea sau sa puneti crutoane, daca preferați.
* Reteta traditionala contine uneori si castraveți sau ardei, asa ca o puteti adapta in functie de gusturile dvs!
Se folosește pâine înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se numea,,mâncarea săracului ''. Se dă la rece și chiar e bună. Dar cred că merge și cu cubulețe de pâine!
Comentarii:
Super buna! Simpla si usoara de vara! Multumesc pentru inspiratie!
Se folosește pâine înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se numea,,mâncarea săracului ''. Se dă la rece și chiar e bună. Dar cred că merge și cu cubulețe de pâine!
Parmezan fasiii sau ras?
Unde e iaurtul?
Asta nu este reteta. Intra la categoria "am facut si eu ceva cu ce mai era prin casa".