Salata panzanella - salata italiana

Antreuri
2 porții
Foarte ușor
10 min

Mergem in Italia pentru o salata florentina cu arome insorite. Gustati aceasta salata „Panzanella” cunoscuta si sub numele de „Panmolle”. Este o salata simpla, compusa in principal din paine si roșii, ceapa rosie si bineinteles: parmezan! V-am facut pofta?


Ingrediente

2

Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare



Observații

* Puteti adapta cantitatile in functie de gusturile dvs. :-)

* Noi am folosit paine de secara feliată pe care am taiat-o in cuburi, pentru ca este o paine destul de compacta si usor de taiat. Puteti utiliza si alte tipuri de paine.

* Puteti sa prajiti painea sau sa puneti crutoane, daca preferați.

* Reteta traditionala contine uneori si castraveți sau ardei, asa ca o puteti adapta in functie de gusturile dvs!


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

gabriela_p2014_1, 03/08/2023

Super buna! Simpla si usoara de vara! Multumesc pentru inspiratie!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Simona Rodica, 07/07/2023

Se folosește pâine înmuiată în apă rece și stoarsă bine. Se numea,,mâncarea săracului ''. Se dă la rece și chiar e bună. Dar cred că merge și cu cubulețe de pâine!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Anca, 16/04/2023

Parmezan fasiii sau ras?

(0) (0) abuz
11/03/2022

Unde e iaurtul?

(0) (0) abuz
John_, 01/07/2020

Asta nu este reteta. Intra la categoria "am facut si eu ceva cu ce mai era prin casa".

(1) (0) abuz



+