Petitchef

Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci

Antreuri
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru cascaval pane:

Pentru carpaccio de ciuperci:

Legume:

Preparare

  • Cascavalul se taie cuburi si se dau pe rand faina alba, cele 2 oua batute cu putina sare, pesmet, iar ou si iar pesmet. Ideea este ca aceste cubulete sa fie foarte bine impachetate in ou si pesmet.
  • Cubuletele se dau la congelator aproximativ 1 ora (si mai mult, 2-3 ore). Ciupercile se curata, se feliaza in felii nu prea subtiri si se usuca pe gratar sau pe in tigaie fara grasime.
  • Se spala legumele, se usuca salata, se feliaza rosiile si ridichile, se taie coditele de ceapa feliute subtiri. Se aseaza deja pe platou salata, felii de ridiche, ciupercile si feliutele de rosii.
  • Se incinge ulei in tigaie si se prajesc cubuletele de cascaval, la foc iute, foarte repede, atat cat sa se rumeneasca putin pesmetul. !!!Daca apar puncte albe la colturile cubuletelor, inseamna ca nu au fost bine tapetate cu oua si pesmet. Se scot pe servetele pentru a inlatura surplusul de ulei.
  • Se toaca ceapa foarte fin si se caleste in 2-3 linguri de ulei, se adauga usturoliul tocat fin, apoi condimentele, sarea,o lingurita zahar si 4-5 linguri otet. Lasati sa se inmoaie putin ceapa.
  • Cubuletele de cascaval se aseaza in mijloc, iar sosul de ceapa se toarna cu grija peste ciuperci.
    Se presara coditele de ceapa verde peste rosii, se orneaza si daca mai este nevoie se stropesc legumele cu putin ulei de masline.


Poze

Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 2
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 3
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 4
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 5
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 6
Salata cu cascaval pane si carpaccio de ciuperci - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

24/09/2013

Imi place la nebunie :D sugerez pt toti sa incerce :D pofta buna

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/10/2019

Adunătură nicidecum salata !
Nu merita efortul !

(0) (0) Abuz
John_, 23/10/2017

Daca existau si stelute negative iti dadeam minus 1000! Carpaccio inseamna doar carne cruda de vita, feliata extrem de subtire. Cu ingaduinta poate fi si vanat, peste sau fructe de mare, toate crude. Carpaccio de ciuperci! Ce zici de un carpaccio de rosii, de dovlecei sau de ardei iute? Este la fel ca si ineptia "salata boeuf cu carne de porc (pui, curcan...)". Adica salata de vita cu carne de porc! Incredibil ce se poate publica pe acest site. Concluzie: propun un carpaccio din SilviaU!

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Ioane draga, ai perfecta dreptate. Asa e. Carpaccio e doar din carne. Reteta am luat-o dintr-o revista si exact asa i-am pastrat denumirea. Tu esti tare rautacios bai Ioane. Ia mergi de canta la alta masa!

[email protected], 25/09/2016

O steluta cu indulgenta. pentru a mi se permite comentariul. O aiureala totala, limba romana zdrobita, Nu inteleg de ce se mai prezinta asemenea aiureli!

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Asa e, si eu tot asta ma intreb

dumitru_c2016, 27/08/2016

De ce cașcavalul cubulețe ,la prăjit trebuie întors pe fiecare latură ,cam dificilă rețeta.

(0) (0) Abuz
27/08/2016

Te complici inutil si ne oferi o "salata" prajita si nesanatoasa.

(0) (0) Abuz
01/09/2012

Mai bine puneai ceapa cruda

(0) (0) Abuz
14/03/2012

Arata foarte bine.promit sa o incerc

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează