Salată mediteraneană de orez: ton, măsline, roșii uscate și lămâie
Salată mediteraneană de orez: ton, măsline, roșii uscate și lămâie
Un picnic planificat? Avem rețeta pentru tine: o salată de orez. Ușoară, rapidă, sănătoasă și chiar anti-risipă! Și da, ce să faci cu orezul rămas? O salată desigur! Aici ne-am aromat salata cu ton, măsline, roșii uscate, pe scurt: numai lucruri bune. Testează și nu uita să ne spui în comentarii ce părere ai despre ea ;-)
Gătiți orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți orezul și lăsați-l să se răcească pe o farfurie.
Pregătiți toate ingredientele care vor merge în salată: - Scurgeți tonul și fărâmați-l - Tăiați măslinele negre felii - Spălați bine lămâia și îndepărtați coaja, - Scurgeți roșiile uscate și tăiați-le în bucăți mici
Transferați orezul într-un bol când s-a răcit.Adăugați tonul, măslinele negre și roșiile uscate la soare. Amestecați bine.
Puneți uleiul de măsline apoi adaugați coaja de lămâie. Amestecați totul bine.
Ajustați condimentele dacă este necesar și serviți cu busuioc proaspăt! E gata!
Pot adăuga lămâie în salată? Dacă vrei un gust mai de lămâie, poți adăuga coaja de lămâie în momentul servirii sau adaugă suc de lămâie direct în salată.
Cât timp se păstrează salata de orez? O poți păstra câteva zile la frigider. Transferați-o într-un recipient ermetic sau puneți-o într-un recipient tapetat cu hârtie de copt.
Ce pot adăuga la salata de orez mediteranean? Dacă doriți să adăugați o notă crocantă la salată, nu ezitați să adăugați migdale prăjite mărunțite.
Cum se răcește orezul pentru a face o salată? Nu vă recomandăm să răciți orezul trecându-l sub apă rece pentru a preveni să devină lipicios. Se întinde pe o farfurie rece sau se transfera într-un un vas care se pune deasupra unui vas plin cu apă și cuburi de gheață.
Ce orez să folosești pentru o salată? Noi am folosit orez cu bob lung, prefiert, astfel încât să-și păstreze textura mai mult timp.
Pot adăuga maioneză la salata de orez? Nu recomandam adăugarea de maioneza în această salata de orez, ar putea masca toate aromele.
Fac această rețetă adăugând in loc de roșii uscate roșii proaspete ( din care am) tăiate bucățele, un ardei gras tăiat cubulețe, un castravete tăiat tot cubulețe, ceapă verde ( 3-4 fire, sau iarna un fir subțire de praz) tocată mărunt, 1 grepfrut curățat de pielițe și sâmburi tăiat cat mai mic, o mână de nuci tocate la cuțit. Asezonez cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Pentru decor, un ou de prepeliță fiert tare, tăiat în două. Așa fac eu!! Tonul se poate înlocui cu somon afumat...
Comentarii:
Fac această rețetă adăugând in loc de roșii uscate roșii proaspete ( din care am) tăiate bucățele, un ardei gras tăiat cubulețe, un castravete tăiat tot cubulețe, ceapă verde ( 3-4 fire, sau iarna un fir subțire de praz) tocată mărunt, 1 grepfrut curățat de pielițe și sâmburi tăiat cat mai mic, o mână de nuci tocate la cuțit. Asezonez cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Pentru decor, un ou de prepeliță fiert tare, tăiat în două. Așa fac eu!!
Tonul se poate înlocui cu somon afumat...