Salată mediteraneană de orez: ton, măsline, roșii uscate și lămâie

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
25 min

Un picnic planificat? Avem rețeta pentru tine: o salată de orez. Ușoară, rapidă, sănătoasă și chiar anti-risipă! Și da, ce să faci cu orezul rămas? O salată desigur! Aici ne-am aromat salata cu ton, măsline, roșii uscate, pe scurt: numai lucruri bune. Testează și nu uita să ne spui în comentarii ce părere ai despre ea ;-)


Ingrediente

2

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min

Observații

Pot adăuga lămâie în salată?

Dacă vrei un gust mai de lămâie, poți adăuga coaja de lămâie în momentul servirii sau adaugă suc de lămâie direct în salată.

Cât timp se păstrează salata de orez?

O poți păstra câteva zile la frigider. Transferați-o într-un recipient ermetic sau puneți-o într-un recipient tapetat cu hârtie de copt.

Ce pot adăuga la salata de orez mediteranean?

Dacă doriți să adăugați o notă crocantă la salată, nu ezitați să adăugați migdale prăjite mărunțite.

Cum se răcește orezul pentru a face o salată?

Nu vă recomandăm să răciți orezul trecându-l sub apă rece pentru a preveni să devină lipicios. Se întinde pe o farfurie rece sau se transfera într-un un vas care se pune deasupra unui vas plin cu apă și cuburi de gheață.

Ce orez să folosești pentru o salată?

Noi am folosit orez cu bob lung, prefiert, astfel încât să-și păstreze textura mai mult timp.

Pot adăuga maioneză la salata de orez?

Nu recomandam adăugarea de maioneza în această salata de orez, ar putea masca toate aromele.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Lia, 09/07/2022

Fac această rețetă adăugând in loc de roșii uscate roșii proaspete ( din care am) tăiate bucățele, un ardei gras tăiat cubulețe, un castravete tăiat tot cubulețe, ceapă verde ( 3-4 fire, sau iarna un fir subțire de praz) tocată mărunt, 1 grepfrut curățat de pielițe și sâmburi tăiat cat mai mic, o mână de nuci tocate la cuțit. Asezonez cu zeamă de lămâie și puțin ulei de măsline. Pentru decor, un ou de prepeliță fiert tare, tăiat în două. Așa fac eu!!
Tonul se poate înlocui cu somon afumat...

(0) (1) abuz



+