Avocado, considerat în antichitate ca fiind fructul fertilit??ii, este ast?zi un fruct care e consumat pentru gustul exotic ?i calit??ile nutritive deosebite.
De?i e considerat un fruct, avocado se folose?te mai mult în mânc?rurile care au un con?inut mai m?ricel de sare. Con?ine multe gr?simi vegetale ?i pentru asta e considerat ca un foarte bun substitut al c?rnii. Avocado se folose?te foarte mult în preparatele cu pui, dar ?i în salate.
Tocmai de aceea, azi am preg?tit o delicioas? salat? cu avocado ?i ro?ii uscate.
Ingrediente pt o por?ie:
1 avocado
3-4 ro?ii uscate (?i conservate în ulei de m?sline)
½ de l?mâie (zeama de la)
1 linguri?? de ulei de m?sline
½ linguri?? de capere
½ linguri?? de cimbru uscat
sare ?i piper dup? gust
câteva pic?turi de sos Tabasco (ob?ional)
câteva frunze de busuioc proasp?t ?i pentru preparat ?i pentru ornat
Preparare:
O salat? foarte u?or de preg?tit, doar în câteva minute.
Stoarcem zeama de la l?mâie întrun bol. Ad?ug?m ?i uleiul de m?sline. Asezon?m dup? gust ?i omogeniz?m bine bine sosul.
Avocado îl t?iem în jum?tate, înl?tur?m sâmburele, scoatem cu aten?ie miezul cu o linguri??. Miezul îl t?iem în cubule?e mici ?i îl introducem în sosul preg?tit. Ar trebui s? facem acest lucru în cel mai scurt timp posibil, pentru c? miezul de avocado "oxideaz?" (se înegre?te) foarte repede. Amestec?m cuburile de avocado cu sosul de l?mâie ?i ulei de m?sline.
Ro?iile uscate, le t?iem în buc??ele mici ?i le ad?ug?m ?i pe acestea în bol.
Ad?ug?m caperele, cimbrul, busuiocul tocat (l?sa?i câteva frunzuli?e pentru decorare) ?i op?ional, pentru o arom? mai picant?, ad?uga?i câteva pic?turi de sos Tabasco. Mmmmmmm!
Servim acest amestec în jum?t??ile de avocado r?mase (coaja) ?i decor?m cu frunze de busuioc.
L?s?m maxim 30 de minute la frigider, timp în care aromele se contopesc între ele!
Le pute?i servi al?turi de chipsuri!
Salata de avocado cu ro?ii uscate ... Done!
POFT? BUN?!
PREPARAT GARANTAT DE: