Salata dulce-sarata cu smochine, rucola, quinoa, mozzarella si avocado
Salata dulce-sarata cu smochine, rucola, quinoa, mozzarella si avocado
O reteta simpla si eficienta pentru a savura smochine de sezon :-) Quinoa pentru alimentul cu amidon, rucola, avocado pentru fibre si vitamine, smochine pentru nota dulce si colorata, branza pentru partea sarata si migdale prajite pentru partea crocanta.
Pentru prepararea ingredientelor: * Gatiti quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei 12 minute intr-o oala cu apa fierbinte). * Puneti migdalele pe o tava de copt si gatiti-le timp de aproximativ 5 minute la 180° C. Scoateti migdalele din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Pentru ca ingredientele sa fie taiate: * Taiati avocado in doua, scoateti miezul, coaja, apoi taiati-l in bucati. * Scurgeti mozzarella si taiati-o in bucati. * Spalati smochinele si taiati-le in sferturi. * Spalati si uscati bine rucola.
In partea de jos a bolului (platoului de servire), asezati rucola si apoi quinoa deasupra. Apoi adaugati bucatile de avocado si mozzarella. Aranjati sferturile de smochine. Presarati cu migdale prajite taiate in bucati.
Condimentare: amestecati uleiul de masline si otetul balsamic, apoi turnati amestecul peste salata. Pofta buna sa aveti!