Salata dulce-sarata cu smochine, rucola, quinoa, mozzarella si avocado

Felul principal
Foarte ușor

O reteta simpla si eficienta pentru a savura smochine de sezon :-) Quinoa pentru alimentul cu amidon, rucola, avocado pentru fibre si vitamine, smochine pentru nota dulce si colorata, branza pentru partea sarata si migdale prajite pentru partea crocanta.

Ingrediente

2

Preparare

  • Pentru prepararea ingredientelor:
    * Gatiti quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei 12 minute intr-o oala cu apa fierbinte).
    * Puneti migdalele pe o tava de copt si gatiti-le timp de aproximativ 5 minute la 180° C. Scoateti migdalele din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
  • Pentru ca ingredientele sa fie taiate:
    * Taiati avocado in doua, scoateti miezul, coaja, apoi taiati-l in bucati.
    * Scurgeti mozzarella si taiati-o in bucati.
    * Spalati smochinele si taiati-le in sferturi.
    * Spalati si uscati bine rucola.
  • In partea de jos a bolului (platoului de servire), asezati rucola si apoi quinoa deasupra.
    Apoi adaugati bucatile de avocado si mozzarella.
    Aranjati sferturile de smochine.
    Presarati cu migdale prajite taiate in bucati.
  • Condimentare: amestecati uleiul de masline si otetul balsamic, apoi turnati amestecul peste salata.
    Pofta buna sa aveti!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: