Ingrediente 2 c?ni de piure de dovleac
5 c?ni de suc de mere sau cidru de mere
O fiol? de esen?? de vanilie
Un vârf de cu?it de amestec de scor?i?oar?, cui?oar? ?i nuc?oar?
Coace?i dovleacul (nu uita?i s? folosi?i foaie de copt). Acest lucru dureaz? o or? sau dou?, în func?ie de m?rimea acestuia.
Când dovleacul începe s? se coac?, pe feliile din cuptor începe s? apar? sucul de dovleac.
V? recomand s? îl lua?i cu o lingur? ?i s?-l p?stra?i într-un recipient.
În caz c? nu lua?i acel suc, acesta se va împr??tia în tot cuptorul, irosindu-se. Când dovleacul s-a inmuiat, scoate?i-l din cuptor ?i lasa?i-l s? se r?ceasc?.
Se scoate piureul de dovleac ?i se paseaz? prnitr-o sit? deas?.
Se pun toate ingredientele în blender ?i se proceseaz? pân? se omogenizeaz?.
Se serve?te rece sau c?ldu?.
Sfat!Piureul de dovleac se poate congela ?i p?stra astfel pan? la un an de zile.