Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins. Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se a imparte in doua. Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul; de dovlea, se presara iar gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.
Dovleacul ce l-a folosit e nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-a calit usor, cu zahar dupa gust , la urma a adaugat si scortisoara.
Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade. La nevoie mai adaugati zahar.
E o prajitura care se face acum ,acest aluat se poate folosi si la cornulete , sau in loc de dovleac se face cu mere rase, sau brinza dulce, cu mentiunea ca in aluat nu se pune lapte ,ci vreo 4-5 linguri de apa caldutza ,sau smintina 2 linguri , sau 4-5 linguri de apa minerala, pentru a lega ingredientele si o vanilie. apoi se tine 1/2 ora la frigider pentru a fi mai fraged, mai afinat sa nu fie presat, sa se topeasca in gura, sa nu se lipeasca de dinti, in rest si la mere , si la brinza, se pune grisul la fel ca si la dovleac. Sa aveti pofta. Aaaa... am uitat sa va dau un sfat, daca puneti margarina sau untura in aluat nu se pune lapte ca acesta intareste aluatul copt. se adauga apa, apa minerala sau smintina, Daca in aluat se pune ulei atunci poti sa pui lapte ca aluatul nu se va intari la copt. Sper ca am fost bine inteleasa, sa aveti o zi frumoasa
Comentarii:
E o prajitura care se face acum ,acest aluat se poate folosi si la cornulete , sau in loc de dovleac se face cu mere rase, sau brinza dulce, cu mentiunea ca in aluat nu se pune lapte ,ci vreo 4-5 linguri de apa caldutza ,sau smintina 2 linguri , sau 4-5 linguri de apa minerala, pentru a lega ingredientele si o vanilie. apoi se tine 1/2 ora la frigider pentru a fi mai fraged, mai afinat sa nu fie presat, sa se topeasca in gura, sa nu se lipeasca de dinti, in rest si la mere , si la brinza, se pune grisul la fel ca si la dovleac. Sa aveti pofta. Aaaa... am uitat sa va dau un sfat, daca puneti margarina sau untura in aluat nu se pune lapte ca acesta intareste aluatul copt. se adauga apa, apa minerala sau smintina, Daca in aluat se pune ulei atunci poti sa pui lapte ca aluatul nu se va intari la copt. Sper ca am fost bine inteleasa, sa aveti o zi frumoasa
Nu mi se pare apetisanta.....
F.buna!
O porcarie, de pus in laturi!
Buna
Cine a preparat etapa 4?
Aluatul pare destul de tentant.
O prajitura de sezon ...
Buna :)))
Foarte bunaaaa