Prajitura cu dovleac si mere

Desert
Foarte ușor
2 ore

Ingrediente

10

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire30 min
  • Din apa calduta in care am dizolvat sarea, drojdia, otetul si uleiul si faina framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit,acoperit cu un prosop de bumbac,cateva minute(cca 20 min.)
  • Curatam dovleacul de coaja apoi il dam prin razatoare si il inmuiem putin in untul incins.Se curata merele de coaja apoi se dau si ele prin razatoare si se amesteca cu dovleacul inmuiat(se pot cali si merele dar ele sunt moi si crude si gustoase totodata)apoi se amesteca cu cana de zahar si scortisoara.
  • Din aluatul crescut, intindem foi potrivit de mari(ne ajutam de un sucitor)si cat mai subtiri care se ung cu un strat subtire de umplutura ,apoi se ruleaza usor si se aseaza rulou langa rulou,intr-o tava unsa cu putin ulei.
  • Deasupra se toarna putin ulei, in fir subtire si se da tava la cuptor pana ce prajitura se rumeneste usor. Se taie in bucati mici, patrate care se pudreza din abudenta cu zahar vanilat. Se lasa la racit.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte buna a iesit ms mult

abuz

unghiusimona

Mie mi-a placut mult reteta , asa ca am incercat sa o fac si am fost multumita!
Copiilor mei le-a placut mult!
:))))))

abuz

anonymous

Este usor de facut, arata bine, sper sa fie si gustoasa. maine o incerc

abuz