Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

Intotdeauna mi-au placut produsele afumate...au un gust aparte,...iar noi romanii stim sa mancam !Aceasta reteta este exact pe gustul meu :Preluare Afumaturi.ro

E martie, primavara bate la usa si iarna friguroasa se indeparteaza odata cu trecerea zilelor. Incetul cu incetul bunatatile purcelului sacrificat se imputineaza in camara, si m-am gandit sa incerc o alternativa la afumaturile mestesugarite de noi, cumparand un ciolan afumat de la una din macelariile mele preferate. De data aceasta in loc de o reteta de afumaturi, am sa va prezint o reteta cu afumaturi. In acest sens, am ales preparatul meu favorit "Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman".

Este o reteta simplu de gatit si foarte gustoasa.Mai intai se pregateste vasul roman pentru utilizare umplandu-se atat vasul cat si capacul acestuia cu apa pentru a se imbiba bine, se lasa asa aproximativ 15-20 de minute. In timp ce vasul absoarbe apa, luam o varza murata medie pe care o taiem julienne si o punem la calit in tigaie cu putina untura pana cand devine translucida. Varza astfel preparata o amestecam cu 3-4 linguri de pasta de tomate, 2 lingurite de boia, 3-4 foi de dafin, marar, cimbru si boabe de piper dupa gust. In aceasta etapa, golim vasul de apa si asezam uniform varza ce tocmai a fost condimentata. Peste aceasta asezam un ciolan afumat mare cu os , inchidem capacul si punem vasul la cuptorul incalzit bine. Dupa 2 ore obtinem o reteta cu afumaturi delicioasa, avand un gust si aspect rustic.

Va uram pofta buna!
Carte de bucate on-line


C Carte de bucate on-line

Comentarii

Punctează această reţetă:




+