Avem o nouă misiune: să facem întreaga familie să iubească kale! Încercați experimentul cu această rețetă de varză umplută cu carne tocată. Ușor de făcut; combinația celor două preparate va face un mix perfect :-) Nu ezitati să ne dați feedback. Între timp, vă lăsăm cu pașii acestei rețete explicați mai jos ↓
Se fierb frunzele de varză timp de 1 minut în apa clocotită, apoi se pun în apă cu gheață.
Se călesc usturoiul și ceapa tocate, în ulei de măsline. Adaugați morcovul și prazul tăiat bucatele mici și căliți câteva minute la foc mediu. Puneți sare și piper.
Înmuiați feliile de pâine în lapte pentru câteva minute. Amestecați oul, carnea tocată și pâinea înmuiată, fărâmițată.
Adăugați acest amestec în tigaia cu legumele și căliți timp de 5 minute la foc mediu.
Umpleți frunzele de varză cu aproximativ 3 linguri de umplutură per frunză.
Îndoiți marginile frunzelor de varză în jurul umpluturii și înțepați-le cu două scobitori de lemn (înmuiați-le în apă aproximativ 1 minut înainte de a le folosi pentru a nu se arde).
Aranjați pachetele mici de varză într-un vas pentru gratinat și turnați jumătate din supa de legume pe fundul vasului. Coaceți 45 de minute la 200°C, adăugând supa dacă este necesar. Gata!
Ce carne să folosiți pentru umplutură? Puteți folosi carne din cârnați, vițel, miel sau ca noi, carne tocată de vită.
Cu ce pot înlocui pâinea în umplutura de varză? Puteți înlocui pâinea cu orez crud. Se va găti în același timp cu restul umpluturii când frunzele sunt la cuptor.
Poate fi folosită umplutura de varză pentru a face roșii umplute? Da, absolut, puteți folosi această umplutură pentru a umple orice legumă, cum ar fi dovleceii și roșiile.
Ce acompaniament pentru varză? Puteți folosi orez sau cartofi la cuptor, de exemplu.
Ce sos pentru varză? Puteți adăuga sos de roșii. Am ales să gătim varza în supă, dar o puteți înlocui cu sos de rosii, sos gorgonzola sau sos de ciuperci, de exemplu.
Cat timp se pastreaza varza? Frunzele fierte, se pot păstra 4 zile într-un recipient ermetic la frigider.