Varza sau verzele se curata de frunzele urate ,se spala si se toaca foarte subtire,precum taiteii . Daca nu aveti restrictie la sare,puteti presara putina sare peste varza,o amestecati si o lasati cca jumatate de ora sa se elimine amareala(toxinele),apoi stoarceti usor intre palme sa eliminati surplusul de apa.
Ciolanul se spala foarte bine,se pune la fiert in apa rece si bors,se adauga o frunza de dafin,cateva boabe de piper si cateva boabe de coriandru si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie si intra furculita in carne.Cand este fiert si racit se taie bucati .Puteti fierbe ciolanul si in oala sub presiune.
Intr-o cratita se pune varzica tocata ,stoarsa,ceapa tocata marunt,morcovul taiat cubulete,ardeiul taiat feliute sau cubulete, 2 foi de dafin, piper, cimbru , zeama de carne ,si se lasa sa fiarba inabusit.Cand sunt patrunse adaugati rosiile taiate felii si bulion sau pasta de tomate, marar tocat marunt si daca nu este suficient de acra adaugati borsul pastrat si se lasa sa mai fiarba la foc mic pana se inmoaie si rosiile, se potriveste de sare si condimente , apoi se introduce la cuptor .
Cand incepe sa se rumeneasca se pun in varza bucatile de ciolan si se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste frumos.Daca este nevoie mai adaugati zeama de carne si bulion sau pasta de tomate pentru culoare.Puteti servi varzica alaturi de mamaliguta si ardei iute.
Comentarii:
Pare a fi usoara si gustoasa !
Foarte buna