Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.
Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.
Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat. Ciolanul afumat se taie în patru.
Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.
Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.
Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).
Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.
E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.
Comentarii (23):
Excelenta!!!
Excelenta! Super buna!
Fara bulion, mai delicata...
EXCELENT !!
Super,imi place
Minunata mai ales cu mamaliguta.
Dar de ce să dăm cu oala de pământ? Ca nu avem decât una...
Păcat că nu se face singură
E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.
Super!