Petitchef

Varză cu ciolan afumat

oricand nu tinem post...

Felul principal
4 porții
15 min
1 h 30 m
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.

    Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.

    Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
    Ciolanul afumat se taie în patru.

    Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.

    Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.

    Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).

    Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

    Servim cu mămăliguță și un ardei iute.

    Poftă bună!

Rețete inrudite

YouTube

Varza cu bacon


Poze

Varză cu ciolan afumat
Varză cu ciolan afumat - poza 2

Întrebări:




Comentarii (23):

elena, 09/10/2018

Excelenta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Elena, 09/10/2018

Excelenta! Super buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mara_p2018, 09/10/2018

Fara bulion, mai delicata...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Florica, 09/10/2018

EXCELENT !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2015

Super,imi place

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2015

Minunata mai ales cu mamaliguta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2014

Dar de ce să dăm cu oala de pământ? Ca nu avem decât una...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Gheorghe, 09/10/2018

Păcat că nu se face singură

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/01/2017

E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.

(2) (0) Abuz
15/01/2015

Super!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează