Varza luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor.
Punem varza tocata intr-o tava sa intr-un vas mai mare, o presaram cu sare si folosindu-ne de maini o framantam. Curatam ceapa, ardeiul si morcovii si le taiem sau le dam pe razatoare. Ciolanul afumat il taiem in bucati potrivite.
Calim ceapa, punem morcovii si ardeiul, apoi varza impreuna cu bucatile de ciolan si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Adaugam si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pe focul de la aragaz. Din cand in cand amestecam pentru a nu se prinde varza de vas.
Dupa 20 de minute dam la cuptor si mai lasam aproximativ 20 de minute. Si aici trebuie sa verificam ca varza sa nu scada si sa ramana fara lichid. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Intre timp dam rosii pe razatoarea mare si obtinem astfel sucul de rosii pe care il adaugam la varza. Lasam sa scada si daca este cazul mai condimentam. Cand este gata presaram mararul proaspat tocat. Se serveste cu ardei iute.
Reteta fara detalii...ce inseamna varza potrivita, cat de mare sa fie ciolanul, aveti boia in reteta dar nu si in lista de ingrediente, la cuptor nu se specifica la ca temperatura....
Morcov in varza? Pe bune? O sa ajungeti sa bagati morcov si in cozonac ca prea il bagati in toate mancarurile! Morcovul are si el rolul lui in unele mancaruri, mai ales in ciorbe si supe, dar sa incepi sa-l bagi in toate mancarurile e prea de tot!
Comentarii:
Am gătit aceasta rețetă cu varza dulce și cu varza murata. Cu varza murata e mai gustos.
A iesit extraordinar de buna.
Multumesc.
Foarte buna reteta imi place!
EXCELENTA !
Reteta fara detalii...ce inseamna varza potrivita, cat de mare sa fie ciolanul, aveti boia in reteta dar nu si in lista de ingrediente, la cuptor nu se specifica la ca temperatura....
Morcov in varza? Pe bune? O sa ajungeti sa bagati morcov si in cozonac ca prea il bagati in toate mancarurile! Morcovul are si el rolul lui in unele mancaruri, mai ales in ciorbe si supe, dar sa incepi sa-l bagi in toate mancarurile e prea de tot!
E o reteta destul de simpla..tocmai de aceea nu pot da maximum de stele...dar e Buna!!!
Buuuunnnnaaaa
Ffff bun