Varza calita cu afumatura

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Se spala si se toaca fideluta varza, morcovul se da prin razatoare, ceapa si ardeiul se toaca marunt. Eu am avut 3 tipuri de afumatura sa-i dea gust nu gluma. Taiem bucati potrivite carnea, rosiile le decojim si apoi le punem in blender si le amestecam cu pasta de tomate.
  • Calim ceapa in uleiul incins, adaugam morcovul si dupa ce mai calim cateva minute adaugam si afumatura. Dupa ce s-au intrepatruns bine gusturile punem si ardeiul si-l calim si pe el. In continuare eu inabus varza, pun cate o mana doua de varza si acopar cu un capac si las pe foc mic. Din cand in cand ridic capacul si amestec bine.
  • Cand s-a inmuiat bine varza adaug alta varza si tot asa pana termin cu toata. Varza isi lasa apa si impreuna cu sucul de rosii este suficient fara a mai adauga si apa. Cine doreste o varza mai lichida poate pune si putina apa. Noua ne place mai scazuta.
  • Se adauga frunzele de dafin, condimente, piper, cimbru, boia si vegeta. Spre sfarsit adaugam ½ din mararul tocat si pasta de rosii. Cand e fiarta varza se mai baga la cuptor sa prinda o crusta frumoasa. Se serveste calda cu ardei iute. Chiar daca are afumatura eu o prefer si rece iar varza asta noua dulceaga este nemaipomenita.

Punctează această reţetă

JJoujou

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: