Varza se curatea de frunzele exterioare si se taie fideluta.Ceapa se curata si se taie marunta. Mararul se spala, zvinta si toaca marunt. Rosiile se spala, se injumatatesc si se taie in cubulete marunte.
Sunca la fel se taie cubulete. Intr-o oala potriita masei de varza , se pune pe foc si se prajeste in ea sunca. Dupa ce sa prajit bine se scoate deoparte si daca este prea putin grasime lasata se mai daoga ceva si dupa ce este incinsa bine, se daoga ceapa.
Acesta se lasa sa se prajeasca , amestecind mereu sa nu se arda si cind a devenit sticloasa se adaoga si zaharul.Cind ceapa a prins culoarea caramel dorita se adaoga pe rind varza taiata fideluta.
Varza pusa in oala se amesteca bine si se pune capacul.Din cind in cind se amesteca sa nu se arda. Cind varza sa inmuiat si calit pe toate partile se daoga rosiile taiate marunt si se amesteca totul bine, eventual daca este necesar se adaoga ceva apa.
In continuare se adaoga restul ingredientelor ramase se amesteca bine si se lasa totul la foc domol sub capac si amestecind din cind in cind, pina ce varza este bine fiarta.
Cind totul este gata se scot crengutele de cimbru si frunzele de dafin,eventual se mai condimenteaza dupa gust si e poate servii. Ca atare cu piine proaspata , sau mamaliguta si o caciulita buna de smintina. Sau precum garnitura linga o bucatica de friptura.
Comentarii:
Delicioasa reteta,acum am facuto
Excelent! Imi place asa mult, fac din 2 verze. Ori mancam, ori ne cantarim. Ce am scris e pt. o singura persoana. Eu!
Buuuuna
Buna,arata bine,simpla si usoara.dar...de ce zahar,intreb si eu?
Bunaaaaa!!!!
Extraordinara.dar de ce zahar?
Ok
F buna !
Foarte buna!