Petitchef

Varza calita/ Romanian slow roasted cabbage stew

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se incinge uleiul intr-o cratita, si se prajesc carnatii, intorcandu-se pe toate partile, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte.
  • In uleiul ramas se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga chimenul si boiaua si se calesc 1 minut. Se adauga morcovul, ardeiul si telina si se calesc si ele cateva minute. Se incepe sa se adauge varza, cate o mana odata, calindu-se si adaugandu-se mai multa. Se stinge cu o cana de apa, si se caleste incet, pana cand toata varza este adaugata.
  • Daca vi se pare ca este prea multa varza, nu va ingrijorati. Varza va scadea foarte mult si se va reduce la jumatate. Se adauga foile de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga cimbrul si pasta de rosii si se caleste pe foc, mestecandu-se din cand in cand, pana cand varza este patrunsa , fara sa se adauge multa apa .
  • Intre timp se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se pun carnatii inapoi in cratita si se ingroapa putin in varza.
  • Se baga in cuptorul incins pentru aproape o ora, cand tot lichidul s-a evaporat si se rumeneste deasupra.
  • Se serveste cu marar si smantana. Nu uitati de niste paine proaspata. Si daca va place condimentat, serviti cu un ardei iute.

Rețete inrudite

YouTube

Varza cu bacon


Poze

Varza calita/ Romanian slow roasted cabbage stew
Varza calita/ Romanian slow roasted cabbage stew - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/10/2014

A AMESTECÁ améstec tranz. 1) (elemente, lucruri eterogene) A face să se amestece. 2) (lucruri) A supune unei dezordini; a încurca între ele. 3) fam. (persoane) A antrena în mod conștient (într-o chestiune sau într-o situație nedorită); a implica. / iar
A MESTECÁ méstec tranz. 1) (alimente) A sfărâma cu dinții (în gură), înmuind cu salivă (pentru a înlesni înghițirea și digerarea). 2) A învârti în gură cu limba. ~ gumă. 3) (mai ales alimente) A mișca (cu o lingură) pentru a obține o masă omogenă sau pentru a nu se arde la foc. 4) fig. (mai ales acțiuni reprobabile) A pune la cale; a organiza pe ascuns; a urzi; a țese; a unelti; a coace. /
deci ce anume ai facut? ai mestecat sau ai amestecat?

(1) (0) Abuz
04/08/2013

Incerc reteta chiar azi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează