Se gusta varza,iar daca este prea acra sau prea sarata se lasa cateva ore in apa rece.
Curatam ceapa,se spala si se toaca marunt apoi se caleste in untura incinsa intr-o tigaie mai mare.
Varza se toaca marunt, fideluta,apoi se stoarce bine de zeama si se caleste impreuna cu ceapa( deja calita putin),cca 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Se presara boiaua dulce,piperul macinat,cimbrul ,semintele de chimen,se amesteca apoi se adauga si sucul de rosii. Se amesteca usor,cu lingura de lemn.
Ei bine, inversa intr-un bol ceramică, se aseaza carnatii deasupra ,intregi (se inteapa cu o furculita, din loc in loc) sau taiati bucati mai mici,apoi se da vasul in cuptorul incalzit putin si se lasa cam o ora, sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de o mamaliga aburinda si cu ardei iute.
Comentarii:
Varza este la cuptor, astept reactiile celor flamanzi :)