Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama. Intre timp ceapa se taie solzisori si se pune in ulei la calit. Ardeiul se taie cubulete si se adauga peste ceapa atunci cand aceasta incepe sa prinda culoare. Rosiile se dau pe razatoarea mare pentru a scapa de pielita si a ramane cu un suc de rosii proaspat pe care il vom adauga in cratita peste ceapa si ardei amestecand sa nu se prinda.Stoarcem varza bine si o adaugam in cratita amestecand. Dupa cateva minute adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba. Cand varza incepe sa se inmoaie adaugam feliutele de carnati si lingurile de bulion , amestecam si continuam fierberea. Dupa ce a fiert varza si apa a scazut adaugam verdeturile tocate, sare si piper dupa gust. Mai lasam cateva minute focul pornit apoi il oprim si acoperim cu un capac...gata...numai pofta sa aveti...laaa masaaa!!!
Nu se pune apa si nici ardei la varza calita! Asta e varza fiarta,adica un rahat.Cine te-a invatat asa ceva? Varza va fierbe in sucul ei si se da la cuptor sa se caleasca in uleiul care a fost pus la inceput!! Asta e varza calita!Vai de capul tau!
Comentarii (115):
Dincolo de gospodinele made in Romania care tin sa ti dea cu polonicul in cap de needucate nu din excelenta n bucutarie, mie mi a placut reteta ta.
Nu se pune apa si nici ardei la varza calita! Asta e varza fiarta,adica un rahat.Cine te-a invatat asa ceva?
Varza va fierbe in sucul ei si se da la cuptor sa se caleasca in uleiul care a fost pus la inceput!! Asta e varza calita!Vai de capul tau!
Buna dar eu congelez varza taiata fideluta si nu mai adaug apa caci apa ii ia din gust!!si-o mai ,,arunc" dupa un clocot in cuptor ,iese super!!
Poi si carnatii?:)))
Super
Foarte buna!
Super
Varza calita este buna simpla, nu cu toate aceste legume si verdeturi, doar piper.
Sper sa fie buna findca am so pregatesc si eu sa vedem ce iese
Imi place foarte mult varza calita si cu carnat si fara, simpla! Acum o pregatesc! Multumesc pt.reteta!