Pt inceput spalam varza,o tocam marunt(recunosc sincer ca folosit razatoarea,deoarece tocatul verzei nu e punctul meu forte,apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte ingrediente.
Tocam ceapa( personal la varza o toc putin mai mare ca de obicei,dar acum fiecare face cum vrea)si taiem si carnea in bucatele,mai mari sau mai mici,dupa preferinte.
Buun,acum incingem cateva linguri de ulei intr-o cratita si punem ceapa la calit.Cand incepe sa prinda culoare,adaugam si o lingurita de boia,mai lasam putin apoi adaugam varza si le calim pe toate impreuna,amestecand incontinuu.Dupa ce varza s-a mai lasat adaugam si cele 2 linguri de bulion,apoi carnea si mai calim putin toate ingrdientele.
Dupa 2-3 minute punem apa,cat sa acopere varza.Acum,daca vreti puteti pune si foile de dafin,daca nu va place prea tare gustul le puteti adauga mai la sfarsit. una pus si lasat sa fiarba,cca 1 ora,asta dupa ce acoperit cu un capac.Bineinteles mai amestecat din cand in cand.
Mai spre sfarsit cand varza si carnea au fiert, adaugat cimbrul si mararul si acrit cu putina sare de lamaie.Servit calda,cu gandul la zilele geroase de iarna cand adoram sa simtim mirosul de varza calita in casa.
Daca tot traduceti din alte limbi, macar adaptati textul la limba romana. Varza pe razatoare chiar m-a distrat! :-) bulionul eu stiu ca se pune mai la sfarsit, ca sa nu trebuiasca sa lasi la fiert un secol.
Comentarii (22):
Daca tot traduceti din alte limbi, macar adaptati textul la limba romana. Varza pe razatoare chiar m-a distrat! :-) bulionul eu stiu ca se pune mai la sfarsit, ca sa nu trebuiasca sa lasi la fiert un secol.
Delicios
The best
Foarte buna!
Razatoarea Borner este perfecta, exista si niste cutite speciale pentru varza....(pentru un comentator)
Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit extraordinar
Multumesc frumos a fost foarte ok
Super
Oribil
Delicioasa...