Petitchef

Rețete sezoniere - pagina 147

3538 rețete
Rețetă Rulada de cascaval cu crema de masline si sunca (Finger Food)

Rulada de cascaval cu crema de masline si sunca (Finger Food)

Käseroulade mit Olivencreme und Schinken 130 g cascaval,razuit_____________ 130 g Bergkäse,gerieben 50 g masline,fara sîmburi__________ 50 g Oliven,ohne Kerne 70 g crema de brînza_____________ 70 g Frischkäse 120 g sunca,felii
Rețetă Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: ? 1 pui (de aprox. 1,5 kg) ? 1 lingura frunze de rozmarin ? 3 lingur
Rețetă Maqdus (specific arab)

Maqdus (specific arab)

Timp de preparare: 100 ore (complexitate medie) Ingrediente: 3 kg de vinete mici (cam 18 bucati intr-un kg Umplutura: 2 pahare de nuci tocate marun
Rețetă MUSACA DE CONOPIDA

MUSACA DE CONOPIDA

Ingrediente: 1 conopid? frumoas?, 500 g carne macr?, 1 ceap?, 3 linguri unt sau untur?, 1 ou, sare, piper, 2 linguri pesmet. Se rup buchetele, f?r? cotoare, de la o conopid? frumoas?, se spal? ?i se fierb pe jum?tate în ap? cu sare. Se scurg de ap?. Se d?
Rețetă Fasole pastai conservata in apa

Fasole pastai conservata in apa

(240 voturi), (25) , (1)
Este o reteta pe care o fac in fiecare an si nu se strica niciodata. Este simpla: Se poate folosi orice fel de pastai, verzi sau galbene. Sa fie tinere (cu bobul un pic format), proaspete (casante atunci cand le rupem, adica sa nu fie vestejite). Le cura
Rețetă Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

Cartofi noi cu sos de smantana (reteta moldoveneasca)

(35 voturi), (4) , (1)
Fierbem cartofii intregi (circa 1 kg) , dar curatati de coaja fina, in apa cu sare. Cand sunt gata ( dar sa nu fie fierti prea mult), ii taiem felii ( daca sunt prea mari, ii taiem intai in jumatati sau sferturi, si apoi ii feliem). Intr-o tigai incapatoa
Rețetă Taitei de orez cu legume?

Taitei de orez cu legume?

(30 voturi), (6) , (1)
Adevarul este ca imi cam place mancarea chinezeasca. N-am mancat eu prea multe, dar taiteii de orez cu legume sunt un fel de mancare din care nu m-as mai opri din mancat. Acum exista mai multe probleme. Una dintre ele este ca eu nu pot manca toate sortime
Rețetă Ciorba de praz cu zeama de varza (vegan)

Ciorba de praz cu zeama de varza (vegan)

(21 voturi), (3)
Lauch-Suppe mit Sauerkrautsaft ________________________________ recipe by Catalina 3 bucati praz,taiate rondele_______________ 3 Stück Lauch,in Ringe geschnitten 3 morcovi ,cubulete_____________________ 3 Karotten,ge
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă DOVLEAC FIERT IN LAPTE - desert

DOVLEAC FIERT IN LAPTE - desert

(8 voturi), (2)
Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru detoxifierea organismului...Este minunat daca puteti manca macar o zi pe saptamana numai acest preparat. Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat d
Rețetă Gem de gutui-mere-portocale

Gem de gutui-mere-portocale

(8 voturi)
Mi s-a pus pata. Voiam gem de gutui, din-?la autentic, nu jeleu, iar gutui nu g?seam decât cel mai probabil la turci. Într-un final au aparut ?i în supermarket. Am c?utat câteva re?ete. Mi-a dat ?i Alma una ?i am f?cut o combina?ie personal?. Sun? c
Rețetă Piure de naut

Piure de naut

(7 voturi), (2)
Ingrediente : -naut -unt -sare -piper alb . -este un piure MINUNAT ,se prepara exact ca piure-ul de cartofi -se fierb boabele de naut (se lasa la inmuiat cu o seara inainte sau se pot cumpara gata fierte la cutie) -am scurs de
Rețetă Sarmale in frunze de sfecla (de post )

Sarmale in frunze de sfecla (de post )

(5 voturi), (1) , (1)
Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla Mod de preparare: Se c?lesc 4-5 cepe mari, 1 p?stârnac, 2 morcovi; se adaug? 1 can? orez, 1 can? ap?, 1 lingur? Biovege
Rețetă Rulou de porc cu cartofi frantuzesti

Rulou de porc cu cartofi frantuzesti

(4 voturi), (1)
Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro Am folosit: o bucata de muschi de porc afumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat), cateva felii de cascaval , puti
Rețetă Reteta Placinta din Aluat Frantuzesc

Reteta Placinta din Aluat Frantuzesc

(4 voturi), (1)
Aluatul Frantuzesc se intinde odata pentru doua foi, dupa marimea tavii (v. Aluat frantuzesc ), avand o latura cat lunginea tavii si cealalta de doua ori cat latimea ei . Pornind de la aceasta latura se taie foaia in jumatate; grosimea foii trebuie sa fi
Rețetă Ciolan de porc afumat cu fasole alba

Ciolan de porc afumat cu fasole alba

(4 voturi)
Ingrediente: 1,5 kg ciolan porc afumat 150 g ceap? 100 g ulei 50 g bulion 500 g fasole alb? 1 foaie dafin 1/2 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Ciolanul de porc afumat se sparge cu b?rdi?a în buc??i, se op?re?te ?i se pune la fiert în ap? cu sa
Rețetă Reteta de Pricomigdale

Reteta de Pricomigdale

(3 voturi), (3)
Reteta pentru Pricomigdale 3 albu?uri, 210 g zah?r tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune m?cinate, 8?10 pic?turi esen?? de migdale sau un pache?el cu zah?r vanilat Mod de preparare a Pricomigdalelor Nucile sau alunele se pun într-o tav?
Rețetă Crema din oua întregi cu albusul batut spuma

Crema din oua întregi cu albusul batut spuma

(3 voturi)
Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri
Rețetă Crema cu suc de visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas

Crema cu suc de visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas

(2 voturi), (2)
Crema cu suc de fructe visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas Ingrediente pentru crema de fructe Cantitatile ingredientelor si manopera sînt aceleasi ca si la crema clin reteta precedenta, adaugînddui-se suc din fructele respective.
Rețetă Supa crema de rosii cu smantana

Supa crema de rosii cu smantana

(1 vot), (1) , (4)
Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel un pastarnac 1-2 bobite de piper 2-3 lingurite de ulei de masline 2-3 catei de usturoi 500 g de rosii sau suc d
Rețetă Salata de orez cu alune

Salata de orez cu alune

(1 vot), (2)
Ingrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g maz?re 200 g ?unc? 1 iaurt mare 1 lingur? zah?r 1 leg?tur? p?trunjel 100 g alune s?rate sare piper Mod de preparare: Fierbe?i separat orezul ?i maz?rea. Rade?i morcovii prin r?z?toarea cu ochiuri mari ia
Rețetă Glazura de serbet

Glazura de serbet

(8 voturi)
Reteta glazura de serbet Ingrediente si mod de preparare pentru reteta glazura de serbet: Glazurile se pregatesc mai rapid cu serbet de diverse culori si arome, procurat din comert. Pentru glasarea unui tort mare si înalt este indicat sa se foloseas
Rețetă Crema de cacao sau ciocolata cu gelatina I

Crema de cacao sau ciocolata cu gelatina I

(3 voturi), (1)
Reteta Crema de cacao  cu gelatina I Reteta Crema de ciocolata  cu gelatina I Cantitatile ingredientelor sînt aceleasi ca si la  ?Crema de vanilie cu gelatina I adaugîndu-se 50 g cacao, cernuta neaparat prin sita de sîrma inoxidabila sau 100 g
Rețetă Budinca de praz cu cartofi

Budinca de praz cu cartofi

(3 voturi), (1)
Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2 oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare: Se cur??? cartofii de coaj?, prazul se taie buc??i mai mici ?i se pun la
Rețetă Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

(2 voturi), (1)
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează