Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: 4 vinete frumoase 3 rosii (3-4) 1 legatura de patrunjel 1 ceapa 2 linguri de ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui ; 2-3) Sare dupa gust
Ingrediente: INGREDIENTE: * 500 gr ceapa * 300 gr carne de pui (eu am pus aripioare) * 3 linguri ulei * 4 rosii decojite * 200 ml suc de rosii * piper * sare *...
Ingrediente: 1kg vinete 3 linguri de maioneza (maioneza de casa) 1 ceapa mica alba (sau rosie) 2 lingurite sare fina 1 lingurita rasa de zahar (optional)
De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.
Ingrediente: Ingrediente : Aluat brisée (aluat frantuzesc) din: 250 gr. faina, 2 oua, 125 gr unt rece, de la frigider, un pic de sare, 2-3 linguri apa rece....
Ingrediente: 1 kg de ceapa un ardei gras sau capia cateva felii de telina 6 rosii sare, piper, cimbru dupa gust o frunza de dafin cateva boabe de piper si...
Ingrediente: 900 g dovlec pentru placinta, curatat si taiat cubulete 3 cepe rosii, curatate si taiate in sferturi 1 ceapa alba, curatata si taiata in sferturi...
Ingrediente: Pentru porc cu fructe 4 cotlete de porc, fara os 2 lingurite praf Chinese five-spice 2 linguri ulei 1 ceapa rosie mare, taiata in sferturi 4 mere...
Ingrediente: 2 linguri ulei masline, 500 g ceapa rosie feliata, zeama de la 1 portocala, ½ lingurita cuisoare pisate, 150 g zahar brun, 100 ml vin rosu, 500 g...
Ingrediente: 1 kg carne iepure, 400 g ceapa , 100 ml ulei masline, 200 ml suc de rosii, 100 ml vin, 4-5 felii de lamaie, cimbru, 1 foaie dafin, 4 catei...