Choco flan, combinația perfectă între un tort moale de ciocolată și un flan cu caramel
Am găsit cea mai delicioasă combinație pentru un desert ! După Flankie care combină cookie-uri și flan, descoperiți Chocoflan, combinația perfectă a unui tort super moale cu ciocolată și un flan cu caramel de vanilie. Urmați pașii acestei rețete detaliați mai jos ;-)
Ingrediente
Caramel:
Flan de vanilie:
Blatul de ciocolată:
Materiale
- Formă de Bundt sau Savarină cu diametrul de 22 cm
- Tigaie
- Spatulă
- tel
- sită
Preparare
Caramelul:
Turnați zahărul și apa într-o cratiță și puneți la foc mic/mediu și așteptați să se formeze caramelul. Se amestecă dacă este necesar.Când caramelul este auriu, se ia de pe foc și se toarnă totul în formă. Puneți forma la frigider în timp ce pregătiți celelalte două amestecuri.
Flanul:
Amestecați ouăle, laptele condensat îndulcit, extractul de vanilie, smântâna și laptele. Dați deoparte.Blatul moale de ciocolată:
Începeți prin a bate albușurile spumă, apoi adăugați zahărul puțin câte puțin. Dați deoparte bezeaua rezultată.Într-un alt bol, frecați gălbenușurile cu zahărul. Apoi adăugați laptele și uleiul și amestecați bine.
Adăugați ingredientele uscate cernându-le: făină, amidonul de porumb, pudra de cacao neîndulcită, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Amestecați totul bine.
La final adăugam bezeaua preparată la pasul 4. Încorporam ușor și in mai multe reprize, folosind o spatulă.
Scoateți forma din frigider. Se toarnă amestecul de flan (aluat) peste caramel folosind o sită, astfel încât aluatul să rămână neted.
Apoi adăugați deasupra aluatul de prăjitură de ciocolată, apoi puneți forma pe o tavă și turnați apă clocotită pentru a crea un bain-marie.
Gătiți flanul de ciocolată într-un cuptor ventilat timp de 1 oră la 160°C.
Puneți flanul de ciocolată la frigider peste noapte, înainte de a-l desface din formă și bucurați-vă!
Răsfățați-vă!
Observații
Cum se păstrează acest flan de ciocolată?
Îl puteți păstra timp de o săptămână la frigider învelit în folie alimentară.
Pot congela flanul de ciocolată?
Din păcate, nu este recomandat să congelați un flan.
Putem înlocui cacaoa?
Puteți înlocui cacao cu:
- cafea măcinata în aceeași cantitate
-faina în aceeași cantitate și extract de vanilie
-faina și aroma la alegere
- nuca de cocos rasă
Putem face un flan cu alte arome?
Puteți face combinații, cum ar fi:
-flanul de cocos înlocuind smântâna și laptele cu crema de cocos
-flanul de ciocolată adăugând pudra de cacao neîndulcită