Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură

Gustări
Ușor
8 h 50 m

Acest flan este absolut excepțional! De ce ? Pentru că în loc să fie preparat cu un aluat, avem o baza de fursecuri. Da. da, ați citit bine!

Ingrediente

8

Alatul de fursecuri:

Flan-ul :

Materiale

  • 1 robot de patiserie cu paleta tip frunză (opțional)
  • folie alimentară
  • Hârtie de copt
  • Tavă cu inel de 18 cm de diametru și 8 cm inălțime
  • sucitor
  • tel
  • bol

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare7 h 30 m
Gătire40 min
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 1Puneți untul moale, zahărul alb și zahărul brun în vasul robotului de bucătărie. Amestecați cu paleta tip frunză, la viteză mică. Adăugați oul întreg și amestecați din nou.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 2Adaugați apoi vanilia, sarea, făina, praful de copt. Când aluatul este omogen, adăugați pepitele de ciocolată și amestecați până se încorporează (nu mai mult).
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 3Transferați aluatul pe o folie alimentară și aplatizați bine. Răciți timp de 2 ore.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 4Pudrăm bine cu făină suprafața de lucru și întindem aluatul de fursecuri, pudrând regulat cu făină. Ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 5 mm.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 5Transferați aluatul în tava cu arc, unsă și tapetată cu făină. Distribuiți uniform aluatul de fursecuri în formă și puneți la congelator în timp ce pregătiți amestecul de flan (15-30 minute).
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 6Încălziți laptele, smântâna, vanilia și zahărul într-o cratiță. Preîncălziți cuptorul la 170°C la căldură rotativă.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 7Puneți ouăle, gălbenușurile și zahărul într-un castron și amestecați cu un tel. Adăugați amidonul de porumb și amestecați bine. Când laptele este fierbinte, turnăm peste amestecul de ouă, puțin câte puțin, amestecând continuu.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 8Turnăm amestecul rezultat înapoi în cratiță (pe foc) și amestecăm continuu până când începe să fiarbă. Luăm de pe foc, adăugăm untul în bucăți mici și amestecăm bine.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 9Scoatem forma cu aluatul de fursecuri din congelator și turnăm amestecul de flan.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 10Coacem la cuptor pentru 40 de minute la 170°C la căldură rotativă. Flanul trebuie să fie auriu :-)
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 11Scoateți din cuptor și puneți forma pe un grătar timp de o oră la temperatura camerei. Apoi, scoateți din formă și puneți pe un platou de servire și puneți platoul pe grătar timp de 1 oră la temperatura camerei. Răciți cel puțin 3 ore; cel mai bine peste noapte.
  • Flankie, combinația perfectă dintre flan și prajitură - Preparare etapa 12Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cum știu dacă Flanul meu este gătit?
Nu intrați în panică, flanul ”tremură” când iese din cuptor. Va trebui să se răcească bine pentru a deveni perfect ;-)


Pot folosi o formă mai mare? Mai mică? Dreptunghiulară?
Cel mai bine este să folosiți o tavă cu arc de 18 cm în diametru și cel puțin 7 cm în înălțime. Se poate folosi și un „cerc de patiserie” dreptunghiular sau pătrat de 16 cm x 16 cm și 7 cm înălțime minimă.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: