1.Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop absorbant.Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie.
2.Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare.Se caleste in cele 3 linguri de ulei.Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.
3.Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.In timp ce fierbe se adauga cateva boabe de piper si frunze de dafin.Se sareaza dupa gust.
4.Cand s-a fiert ceapa,se adauga verdeata.Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acrii.
Comentarii (114):
Foarte gustoasa
Buna ziua,călim carnea de pui,o dam deoparte apoi se undeste ceapa și când e aproape aurie se pune carnea?
Si eu gatesc aceasta reteta numai ca pun si cartofi...
Foarte ușor de preparat și foarte gustoasă
EXCELENTĂ TOCĂNIȚA.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
Super
Delicioasa!!!
Foarte bun.
Genial, genial, genial! Imi aminteste de copilarie :)
O delicatetze mmm