Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

votează acum
Felul principal
4 porții
Foarte ușor
1 h 30 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Pentru piureul cu ceapa verde, intr-o cratita,pune la fiert laptele cu ceapa verde apoi acopera cratita si pune-o deoperte, lasand amestecul sa infuzeze.Intre timp fierbe cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, 30-40 minute.
  • Dupa ce cartofii au fiert, paseaza-i putin apoi mixeaza-i cu laptele cu ceapa verde.Adauga untul si mizeaxa bine.Asezoneaza piureul cu sare si piper dupa gust si pastreaz-i la cald.Pentru porcul cu fructe, presara cotletele de porc cu praful Chinese five-spice.
  • Incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie si prajeste cotletele pe fiecare parte pana cand se rumenesc si s-au facut.Transfera carnea pe o farfurie.Adauga in tigaie 1 lingura ulei ramas si caleste ceapa 2 minute apoi adauga merele si caleste-le impreuna cu ceapa 3-4 minute.
  • Adauga in tigaie 2 linguri gem de merisoare, 1 lingura otet de vin sau de mere si 200 ml zeama de supa de pui.Lasa compozitia sa dea intr-un clocot apoi lasa-l sa fiarba la foc mare timp de 8-10 minute, neacoperit pana cand se obtine un sirop iar merele s-au inmuiat.
  • Adauga cotletele de porc si lasa-le sa se incalzeasca in sos cateva minute apoi serveste-le cu piureul de cartofi cu ceapa verde.
LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: