Petitchef

Paine cu ceapa si masline

Altele
5 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
668 Kcal

Ingrediente

5
Cost estimat: 3.17 (0.63€/porție)

Preparare

  • Ceapa se curata, apoi se taie in felii subtiri. Maslinele se taie rondele. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, apoi se pun ceapa si maslinele sa se caleasca 2-3 minute.
  • Se cerne faina cu sare intr-un bol, se adauga maslinele cu ceapa si drojdia. Se adauga apa calduta si se framanta aluatul timp de 10 minute. Apoi se lasa putin la dospit, sa creasca. A uns si castronul cu ulei de masline, vreo 2 linguri a folosit si dupa 20 de minute, aluatul arata asa.
  • Se incinge cuptorul. Se imparte aluatul in doua, se unge foarte putin cu ulei de masline, celelalte doua linguri, si se da la copt timp de 40 de minute cand painea batuta cu degetele suna a gol, inseamna ca e coapta.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 668Kcal
  • Carbo: 108.2g
  • Grăsimi: 15.8g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 18.4g
  • Fibre: 7.1g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 20
Informații nutriționale pentru 1 porție (288g)


Poze

Paine cu ceapa si masline
Paine cu ceapa si masline - poza 2
Paine cu ceapa si masline - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

11/03/2014

O sa incerc reteta

(0) (0) Abuz
07/03/2014

EXCELENT

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Pare gustoasa,o sa o incerc si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează