O reteta delicioasa de paine de casa pe care am vrut sa o incerc si eu.Reteta initiala a plecat de la un post de pe Bucataras.ro, acolo modelul final difera de al meu,dar gustul cred ca este cel care conteaza mai mult in cazul de fata.Pentru cine are imaginatie poate face ce forma doreste aceasta reteta,eu am ales sa o fac in forma de tort cu fundul detasabil si a iesit foarte frumoasa.
In 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20 minute.
Intr-un castron se pun 500 gr faina,1 lingurita sare,amestecul de drojdie dospit si se framanta bine,apoi se adauga 3 linguri de ulei de masline, maslinele si rosiile taiate cubulete.Daca simtiti la mana ca mai este nevoie de lichid (adica compozitia este prea uscata) se mai adauga lapte caldut.Se lasa apoi aluatul la dospit aproximativ 40 minute pana la o ora intr-un loc cald.
Dupa ce aluatul a dospit ,se ia o forma (eu am folosit forma de tort) ,se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul in ea. il mai lasam si in forma la dospit 20 minute,dupa care se unge deasupra cu ulei de masline,se presara apoi sare grunjoasa, busuioc si oregano uscat,sau doar una din ele daca nu va plac ambele arome.
Se da la cuptor la foc mediu pentru 40 minute.
Pofta mare!
Va astept pe blog http://papabundetot.wordpress.com
Comentarii:
Cum sa framanti aluat cu numai 100 ml lichid???????? va bateti joc de noi cu asemenea retete