Petitchef

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Reteta originara Belgiana, mai exact zona flamanda. Este o reteta foarte gustoasa si deloc greu de facut. Sper sa va placa.

Felul principal
4 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

4

Pentru sosul de ceapa :

Preparare

  • Carnea:
    Luati un castron mare si amestecati carnea tocată cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica.Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.
  • Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.
  • Asezati carnea intr-un recipient termorezistent (sau tava de chec/paine), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170°C timp de 40 de minute.
  • Sosul:
    Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.
  • Stingeti cu vinul rosu, adaugati cimbrul si dafinul si lasati pana cand vinul aproape fierbe; adaugati apoi cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc. Daca sosul nu vi se pare destul de gros adaugati o lingurita de amidon.
  • Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi. Sosul de ceapa eu nu l-am facut de data asta.
  • Serviti cu pofta !


Întrebări:




Comentarii:

07/06/2013

Grozava!!!!

(1) (0) Abuz
Melian
Răspuns Melian:

Am adaugat si o alta varianta fara cuptor o gasiti aici http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/paine-de-carne-tocata-varianta-fara-cuptor-gehaktbrood-fid-1519476

13/05/2013

F.gustoasa

(1) (0) Abuz
anyta81, 13/05/2013

E superrrrrrrrrrrr!

(1) (0) Abuz
12/05/2013

E buna,buna,buna.

(1) (0) Abuz
rosala ceci
rosala ceci, 12/05/2013

O varianta f usoara si gustoasa!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează