Carnea: Luati un castron mare si amestecati carnea tocată cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica.Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.
Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.
Asezati carnea intr-un recipient termorezistent (sau tava de chec/paine), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170°C timp de 40 de minute.
Sosul: Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.
Stingeti cu vinul rosu, adaugati cimbrul si dafinul si lasati pana cand vinul aproape fierbe; adaugati apoi cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc. Daca sosul nu vi se pare destul de gros adaugati o lingurita de amidon.
Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi. Sosul de ceapa eu nu l-am facut de data asta.
Am adaugat si o alta varianta fara cuptor o gasiti aici http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/paine-de-carne-tocata-varianta-fara-cuptor-gehaktbrood-fid-1519476
Am adaugat si o alta varianta fara cuptor o gasiti aici http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/paine-de-carne-tocata-varianta-fara-cuptor-gehaktbrood-fid-1519476