Petitchef

Paine de casa cu ulei de masline

Paine pufoasa

Altele
8 porții
15 min
1 oră
Foarte ușor
246 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 1.49 (0.19€/porție)

Preparare

  • Faina se cerne intr un vas.

    In apa calduta se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si uleiul si se amesteca pana se dizolva si zaharul.

    Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga amestecul lichid de drojdie, si sarea.

    Se amesteca cu o lingura apoi se framanta cu mana.
    Se framanta bine pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

    Aluatul se lasa la dospit la loc cald, si acoperit cu un prosop, circa 40 minute.

    Dupa ce aluatul a crescut acesta se pune pe masa pudrata cu faina, si se da forma painii.

    Paine se aseaza intr o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop.

    Se lasa la crescut inca 20 minute.
    Dupa ce a crescut, se unge cu putina apa calduta, se pudreaza din belsug cu faina si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit.

    Paine se da la cuptorul incins la 200 C timp de 25 30 minute.
    Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 246Kcal
  • Carbo: 37g
  • Grăsimi: 7.5g
  • Grăsimi sat.: 1.1g
  • Proteine: 6.1g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 1.9g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (93g)


Întrebări:




Comentarii (25):

29/12/2016

Am pregatit aceasta paine si a iesit foarte gustoasa. Tin sa mentionez ca este prima data cand fac paine, deci m-a incurajat sa continui. Mereu am avut impresia ca este dificil sa faci paine, si acum mi-am dat seama ca e unul dintre cele mai usoare lucruri. Multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2013

Excellent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2017

Eu folosesc mai multe sortimente de faina: alba 650, de secara, neagra sau graham. Mai arunc seminte de chimen, floarea soarelui, in. Rosii deshidratate taiate feliutze sau masline fara samburi...

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Mmmmmmm

(0) (0) Abuz
25/02/2014

SUPER!

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Yammi e bunaaa

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
04/09/2013

Se metterai solo 10 grami di lievito avrai lo steso risultato e non solo,ma avrai anche una buona digeribillita.

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Ffffffffff buna am facut-o si eu

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează