In apa calduta se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si uleiul si se amesteca pana se dizolva si zaharul.
Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga amestecul lichid de drojdie, si sarea.
Se amesteca cu o lingura apoi se framanta cu mana. Se framanta bine pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se lasa la dospit la loc cald, si acoperit cu un prosop, circa 40 minute.
Dupa ce aluatul a crescut acesta se pune pe masa pudrata cu faina, si se da forma painii.
Paine se aseaza intr o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop.
Se lasa la crescut inca 20 minute. Dupa ce a crescut, se unge cu putina apa calduta, se pudreaza din belsug cu faina si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit.
Paine se da la cuptorul incins la 200 C timp de 25 30 minute. Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
Am pregatit aceasta paine si a iesit foarte gustoasa. Tin sa mentionez ca este prima data cand fac paine, deci m-a incurajat sa continui. Mereu am avut impresia ca este dificil sa faci paine, si acum mi-am dat seama ca e unul dintre cele mai usoare lucruri. Multumesc pentru reteta!
Eu folosesc mai multe sortimente de faina: alba 650, de secara, neagra sau graham. Mai arunc seminte de chimen, floarea soarelui, in. Rosii deshidratate taiate feliutze sau masline fara samburi...
Comentarii (25):
Am pregatit aceasta paine si a iesit foarte gustoasa. Tin sa mentionez ca este prima data cand fac paine, deci m-a incurajat sa continui. Mereu am avut impresia ca este dificil sa faci paine, si acum mi-am dat seama ca e unul dintre cele mai usoare lucruri. Multumesc pentru reteta!
Excellent
Eu folosesc mai multe sortimente de faina: alba 650, de secara, neagra sau graham. Mai arunc seminte de chimen, floarea soarelui, in. Rosii deshidratate taiate feliutze sau masline fara samburi...
Mmmmmmm
SUPER!
Yammi e bunaaa
Ok
Delicioasa
Se metterai solo 10 grami di lievito avrai lo steso risultato e non solo,ma avrai anche una buona digeribillita.
Ffffffffff buna am facut-o si eu