Cum vopsim oua rosii natural...cu foi de ceapa rosie

Aperitiv
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

5

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Inainte cu vreo 12 ore desfacem de pe fiecare ceapa foitele uscate, le punem intr-un vas neagru teflonat si le lasam la frigider pana spre seara.
  • Ouale le spalat usor cu un burete imbibat cu detergent pentru a le degresa.
    Punem vasul cu foile de ceapa pe ochiul mic de la aragaz, adaugam doua linguri de otet si un praf de sare, iar cand incepe adaugam rand pe rand ouale.
  • Lasam sa fiarba 20-25 de minute sau pana cand obtinem nuanta dorita. La inceput vor fi mai pale, iar spre final vor fi grena. Daca le lasam in apa-n care au fiert pana se racesc obtinem o culoare mult mai intinsa.
  • Scoatem ouale pe un prosop de hartie si le lasam sa se racoreasca, apoi le ungem pe toata suprafata cu ulei pentru a capata luciu. Daca dorim sa facem si alte oua, folosim aceleasi foite doar ca adaugam alte oua si apa cat sa le acopere.
  • Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, folositi foite de ceapa galbena. gasit si varianta de vopsire cu sfecla rosie. Incercati si aceasta varianta.Cu indicatii mi-au fost de ajutor prietenii din comunitatea RC si Cristi (Bucatar Maniac).

Punctează această reţetă

SSabina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Multumesc! super !! UN PASTE MINUNAT!

abuz