Inainte cu vreo 12 ore desfacem de pe fiecare ceapa foitele uscate, le punem intr-un vas neagru teflonat si le lasam la frigider pana spre seara.
Ouale le spalat usor cu un burete imbibat cu detergent pentru a le degresa. Punem vasul cu foile de ceapa pe ochiul mic de la aragaz, adaugam doua linguri de otet si un praf de sare, iar cand incepe adaugam rand pe rand ouale.
Lasam sa fiarba 20-25 de minute sau pana cand obtinem nuanta dorita. La inceput vor fi mai pale, iar spre final vor fi grena. Daca le lasam in apa-n care au fiert pana se racesc obtinem o culoare mult mai intinsa.
Scoatem ouale pe un prosop de hartie si le lasam sa se racoreasca, apoi le ungem pe toata suprafata cu ulei pentru a capata luciu. Daca dorim sa facem si alte oua, folosim aceleasi foite doar ca adaugam alte oua si apa cat sa le acopere.
Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, folositi foite de ceapa galbena. gasit si varianta de vopsire cu sfecla rosie. Incercati si aceasta varianta.Cu indicatii mi-au fost de ajutor prietenii din comunitatea RC si Cristi (Bucatar Maniac).
Comentarii:
Multumesc! super !! UN PASTE MINUNAT!