Intr-un castron se pune drojdia, sarea, zaharul si apa. Se amesteca bine pana se dizolva drojdia. Se adauga uleiul, vinul, oul si faina astfel incat sa se obtina un aluat. Se lasa sa creasca, la caldura, pentru macar 2 ore, pana isi dubleaza volumul. Cel mai bine puneti castronul cu aluatul pe un calorifer.
Se pudreaza masa, blatul de bucatarie cu putina faina, se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de 1-1,5 cm grosime. Se aseaza in tava in care ai pus hartie de copt, daca nu ai hartie de cot presari tava cu malai.
Impingi cu degetele aluatul pentru a realiza mici adancituri in aluat, presari oregano si dai un fir de ulei de masline.
Tai ceapa solzi si o tragi putin la tigaie pana se inmoaie. Adauga si un pic de cimbru peste ceapa. O lasi sa se raceasca si apoi o pui peste aluat.
Lasi aluatul in tava sa mai creasca o data pana isi dubleaza volumul.
Dai tava la cuptor pentru 30-40 minute, verifici sa vezi daca s-a facut si o lasi sa se raceasca. O pastrezi in punga in frigider si o pui putin la microunde inainte de a o manca.
Este o varianta de paine aromata. Ceapa rosie ii da aspect frumos si mai ales dulceata. Merge perfect langa o branza sarata si un pahar de vin. Poate fi un antipasti sau chiar un pranz*.