Trezeste artistul din tine si decoreaza painea ta italiana cu plante aromatice si legume crude, aranjate frumos.
O idee minunata pentru a infrumuseta mesele de aperitiv, pranz sau picnic ;-)
Explicatiile detaliate, mai jos ↓ ↓
Amestecati drojdia uscata cu jumatate din apa calduta. Lasati sa stea 10 minute. Amestecati totul împreuna si adaugati faina, zaharul, sarea, uleiul de masline si restul de apa calduta.
Framantati pana cand aluatul se desprinde de pe margini. Puteti termina framantarea, manual, daca este necesar.
Formati din aluat o bila si asezati-o intr-un vas uns cu aproximativ 1 lingura de ulei de masline. Turnati deasupra un strop de ulei de masline si acoperiti cu un prosop de bucatarie. Lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
Ungeti o tava de copt (sau o forma mare) apoi transferati aluatul pe tava de copt. Intindeti bine aluatul pe toata suprafata tavii de copt, folosindu-va de maini. Infoliati si dati la frigider pentru 1 noapte.
Scoateti focaccia din frigider si așteptati sa ajunga la temperatura camerei, inainte de a o manipula (aproximativ 30 de minute). Faceti gauri cu degetele pe toata suprafata aluatului.
Se toarna un strop de ulei de masline deasupra, astfel incat uleiul sa poata ajunge in gauri. Presarati cu flori sare de mare si lasați sa stea 30 de minute la temperatura camerei.
Pregatiti legumele: spalati si taiati ardeiul, transversal, spalati si taiati rosiile cherry pe lungime. Scoateti frunzele de pe tulpinile de busuioc. Spalati frunzele proaspete de spanac.
Distribuiti legumele si plantele aromatice astfel incat sa creati o mica gradina: spanacul va juca rolul ierbii, tulpinile de busuioc vor juca rolul tulpinilor de flori, ardeiul si roșiile vor juca rolul petalelor de flori si frunzele busuiocului va avea rolul de frunze de flori.
Coaceti în cuptorul preîncălzit la 230° C timp de 20 - 25 de minute.