Cernem faina intr-un vas sau direct pe masa de lucru iar in mijloc facem o gropita in care turnam apa sau laptele CALDUT in care am diluat drojdia cu o lingurita de zahar.Amestecam pana prinde putin consistenta si adaugam sarea si uleiul7 untura (cu untura iese foarte pufoasa si se mentine asa si 1-2 zile dupa). Framantam bine pret de cateva minute dupa care punem aluatul intr-un castron uns cu ulei si lasam la crescut cca 45 min intr-un loc ferit de curenti de aer.Eu pun in cuptor,regland la 30 grade,creste mult mai repede.Dupa ce si-a dublat volumul,scoatem aluatul si il punem direct in tava cuptorului unsa cu ulei.cu buricele degetelor intindem aluatul fara insa a trage de el prea mult.Miscarea trebuie sa fie mai mult din degete.Ungem si deasupra cu putin ulei de masline si presaram cu sare (credeti-ma veti simti nevoia daca nu presarati putina sare) .Taiem 2 cepe feliute,si le amestecam cu putin ulei si sare.Le frecam putin si apoi le imprastiem peste focaccia.Eu am folosit rosii cherry,taiate in 2 si le-am infipt putin in aluat,apoi dam la crescut inca o data pt cca 1 ora.Incingem cuptorul la 200 grade,iar cand a atins aceasta temperatura dam tava cu focaccia pentru cca 20-25 minute,sau depinde de cuptor,pana capata o culoare aurie.Poate fi servita taiata cubulete,ca aperitiv , inlocuitor al painii, o gustare pe fuga sau cu branzeturi si mezeluri.Este absolut delicioasa.
Comentarii (33):
Ok...
Excelentaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Interesant,seamana cu lipia ornata cu branza ,ou si ceapa
F.bunaaperitiv gustos
Trebuie sa incerc,multumesc.
Multumesc pentru reteta si modul amanuntit de preparare.
Am sa-l incerc cu prima ocazie,
Foarte buna !
Imi place tare mult aceasta reteta,bravo !
Curios că nu sa întrebuințat ouă .
O gustare de post delicioasa. o sa o incerc