Ceapă roșie murată
Pentru cei care nu știu, murăturile sunt legume care sunt scufundate într-o soluție de oțet sau saramură și servesc ca și condimente în multe feluri de mâncare! Termenul provine din verbul englezesc „to pickle” care înseamnă „a conserva în saramură”. Acest lucru permite ca legumele să fie păstrate mai mult timp, oferindu-le în același timp un gust bun. Nu ezitați să experimentați cu diferite legume (conopidă, castraveți, morcov, ridichi și multe altele) :-)
Ingrediente
Materiale
- 1 borcan de 1L
Rețete inrudite
-
Ceapă crocantă în air fryer, super crocantă și gustoasă
-
Orez cu fasole roșie și piept de porc afumat: un fel de mâncare tipic bucătăriei cubaneze
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
-
Humus din linte rosie
Preparare
Spălați și curățați ceapa roșie, apoi tăiați-o felii subțiri.
Într-o cratiță amestecați oțetul alb și zahărul brun. Aduceți totul la fiert, apoi amestecați cu sarea și boabele de piper roz. Lăsați să se răcească.
Puneți ceapa în borcan. Turnați amestecul de oțet în borcan.
Închideți borcanul și lăsați să se odihnească cel puțin 24 de ore la frigider înainte de servire.
Murăturile tale sunt gata să completeze toate preparatele tale!
Observații
Cât timp se păstrează murăturile?
Până la o lună, la frigider într-un borcan ermetic. Cu cât le lasați mai mult să stea, cu atât gustul va fi mai puternic.
Ce oțet să folosiți pentru murături?
Puteți folosi și oțet de cidru, vin alb sau vin roșu.
Ce ceapă să folosiți pentru murături?
Puteți folosi orice ceapă pentru a face această rețetă! Nu ezitați să faceți această rețetă cu alte legume precum castraveți, conopida, morcovi, toate gusturile sunt permise!
Nutriție
- Carbo: 9.4g
- Grăsimi: 0.1g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 0.2g
- Fibre: 0.2g
- Zahăr: 8.9g
- ProPoints: 1
- SmartPoints: 3