Petitchef

Ceapa umpluta pe salata de linte

Felul principal
2 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

2

pentru ceapa:

Preparare

  • Se fierbe lintea in apa . Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin jumatate de ore inainte de servire.

    Ceapa se curata de coaja .Se taie in lungime si cu ajutorul unui cutit desprindem foaie cu foaie(mijlocul se poate taia marunt si se pune in salata de linte ori in carnea tocata) Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt moi se scurg si se umplu cu carnea tocata ce a fost amestecata cu sare , piper, boia dulce , ceapa si patrunjel.Se ruleaza incercand sa dam o forma de elipsa cepei. Se pun la prajit in ulei de masline pana capata o glazura(zaharul din ceapa iese si datorita temperaturii mari a uleiului formeaza o glazura).Se scot pe o tava , se stropesc cu ulei de masline si se mai baga in cuptor 5-7 minute la 200 de grade.
    Se aseaza pe farfurie salata de linte,se uda cu sos de thina, peste se aseaza bucatile de ceapa. Se poate orna cu frunze de busuioc. Ceea ce da un plus de culoare dar si un plus de gust mancarii este uleiul de busuioc.
    Se pune apa la fiert, cand a dat in clocot se pune legatura de busuioc inauntru, cateva secunda cat sa se opareasca. Se scoate si se pune in apa foarte rece , preferabil cu gheata, tot cateva secunde. Se scoate si se pune in blender impreuna cu uleiul de floarea soarelui sau soia.Se obtine un sos mai gros, verde, cu gust de busuioc.


Poze

Ceapa umpluta pe salata de linte
Ceapa umpluta pe salata de linte - poza 2
Ceapa umpluta pe salata de linte - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

17/03/2014

Pentru cei putin excentrici e o delicatesa!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceapă roșie murată
Ceapă roșie murată
6 porții
24 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează